POMPEO LIKUJE NAD PROBLEMIMA U VENECUELI: Sada nema struje, sledeće nema Madura!
Foto: EPA

nije diplomatski

POMPEO LIKUJE NAD PROBLEMIMA U VENECUELI: Sada nema struje, sledeće nema Madura!

Planeta -

Američki državni sekretar Majkl Pompeo napisao je povodom situacije u Venecueli na svom Tviter nalogu da politika venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura ne donosi ništa sem mraka.

On je dodao: "Nema hrane. Nema lekova. Sada nema struje. Sledeće, nema Madura". Veliki deo Venecuele pogođen je nestankom struje, čiji je uzrok, kako navode vlasti, "sabotaža" na najvećoj hidrocentrali u zemlji.

Snabdevanje strujom danas je nakratko obnovljeno u nekoliko distrikta u prestonici Karakasu, nakon čega je grad ponovo utonuo u mrak, izveštava TAS S sa lica mesta.

Oko 00:45 ulično svetlo se ponovo upalilo u distriktima Las Mersedes i područjima Čakao i Altamira. Snabdevanje strujom uspostavljeno je i u pojedinim stambenim zgradama, međutim, nakon oko 10 minuta Karakas je ponovo utonuo u mrak.

Prestonica i još 20 oblasti (od ukupno 23) u Venecueli nemaju struju od juče.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je obustavio časove u školama i današnji radni dan kako bi se olakšali napori za oporavak isporuke električne energije u zemlji, napisala je na svom Tviter nalogu zamenica predsednika Delsi Rodriges, preneo je Rojters.

Prema navodima Nacionalne elektroprivredne kompanije, uzrok nestanka

struje je sabotaža u najvećoj venecuelanskoj hidroelektrani "Simon Bolivar".

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro je za incident optužio "američki imperijalizam".

BBC prenosi da su decenije nedovoljnog investiranja nanele štetu glavnim hidrocentralama zbog čega su česti sporadični nestanci struje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track