Najnovije vesti

STEJT DEPARTMENT O INCIDENTU NA MOSKOVSKOM AERODROMU: Granata u prtljagu činovnika američke ambasade nije bila opasna!
Foto: printscreen YT

nije nego

STEJT DEPARTMENT O INCIDENTU NA MOSKOVSKOM AERODROMU: Granata u prtljagu činovnika američke ambasade nije bila opasna!

Planeta

Portparol Stejt departmenta izjavio je da granata pronađena na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi u prtljagu zaposlenog u američkoj ambasadi nije bila opasna.

"Upoznati smo sa incidentom koji se u subotu dogodio na aerodromu Šeremetjevo u Moskvi u kojem je učestvovao činovnik američke ambasade", rekao je portparol Stejt departmenta.

Prema njegovim rečima, "situacija je rešena i čoveku je dozvoljeno da napusti Rusiju nakon što su vlasti oduzele predmet iz njegovog prtljaga".

"Nije bilo opasnosti za putnike", zaključio je on.

Prema navodima Ministarstva spoljnih poslova Rusije, 9. marta je prilikom pregleda prtljaga zaposlenog u ambasadi SAD na Šeremetjevu otkrivena granata sa osiguračem i bez eksploziva, ali sa njegovim tragovima unutar tela.

Ministarstvo je ovaj incident nazvalo pokušajem organizovanja provokacije u transportnom sredstvu.

Ministarstvo navodi da je činovnik američke ambasade kod kojeg je pronađena granata, direktno povezan sa američkim oružanim snagama. Saopšteno je da je on odlazio iz Rusije nakon završenog službenog puta i tvrdio da je nabavio praznu granatu "za svoju ličnu kolekciju".

Pošto je kasnio na let, pomogli su mu da ponovo rezerviše kartu i on je bez problema odleteo u Njujork, ali bez granate, istaklo je Ministarstvo.

"Uzimajući u obzir da se u Sjedinjenim Americkim Državama nakon teroristickih napada 2001. godine posebna pažnja posvećuje obezbeđenju u vazdušnom saobraćaju", činovnik ambasade "jednostavno nije mogao da ne shvata da je granata u prtljagu vrlo ozbiljna stvar", navodi Ministarstvo koje smatra da je on "svesno učinio ovakav korak".

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen YT

Kurir.rs/Tanjug

Foto 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...