Najnovije vesti

ORKANSKI VETROVI NAPRAVILI HAOS U NEMAČKOJ: Poginuo vozač (47) kada mu je drvo palo na kola, vozovi ne saobraćaju, letovi otkazani (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

veliko nevreme

ORKANSKI VETROVI NAPRAVILI HAOS U NEMAČKOJ: Poginuo vozač (47) kada mu je drvo palo na kola, vozovi ne saobraćaju, letovi otkazani (VIDEO)

Planeta

Oluja praćena orkanskim vetrom pogodila je Nemačku, što je dovelo do otkazivanja i odlaganja polazaka vozova i aviona, posebno na zapadu zemlje, a u nevremenu je poginuo jedan muškarac (47) kada je na njegov automobil palo drvo u Bestvigu, nedaleko od Kelna.

Železnička kompanija Dojče ban saopštila je da je obustavila regionalni saobraćaj, kao i saobraćanje vozova na dugim distancama u Severnoj Rajni-Vestfaliji, jer je nekoliko linija u prekidu pošto ih je blokiralo drveće koje je palo na šine.

Pojedini letovi sa aerodroma u Frankfurtu, najprometnijeg u zemlji, otkazani su. Dva aviona koja su letela ka aerodromu Keln-Bon su preusmerena zbog jakog vetra.

Zoološki vrtovi u Dortmundu, Vupertalu i Hamu zatvoreni su iz predostrožnosti zbog oluje, dok se u Duisburgu srušio teretni kran i delimično završio u reci Rajni.

Meteorološka služba izdala je u nedelju upozorenje za velike delove zapadne i centralne Nemačke, predviđajući udare vetra i do 120 kilometara na čas, a danas se očekuju i snežne padavine.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...