Grčki predsednik otkazao gala prijem zbog krize

Nema luksuziranja

Grčki predsednik otkazao gala prijem zbog krize

Planeta -
Luksuzni prijem, koji se 24. jula svake godine održava u predsedničkoj vili u Atini, poslednjih godina je održavan uz manje pompe

ATINA - Predsednik Grčke Karolos Papuljas otkazao je prijem kojim je trebalo da bude obeležen pad vojne diktature iz 1974, zbog ekonomske krize sa kojom se njegova zemlja suočava, saopštila je kancelarija predsednika.Luksuzni prijem, koji se 24. jula svake godine održava u predsedničkoj vili u Atini, poslednjih godina je održavan uz manje pompe, zbog sve obimnijih mera štednje koje grčka vlada sprovodi, prenela je agencija AFP.

"Prijem kojim se obeležava godišnjica vraćanja demokratije neće biti održan ove godine, zbog teškoća sa kojima se suočava narod Grčke", navela je kancelarija.Grčka je bila primorana da pokrene teške ekonomske mere 2010, nakon što joj je odobren prvi paket međunarodne finansijske pomoći u cilju spasa od bankrota.Grčki premijer Antonis Samaras, koji je došao na čelo koalicione vlade nakon izbora 17. juna, takođe je najavio da će plate ministara biti umanjene za 30 odsto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track