Najnovije vesti

ŽENE DŽIHADISTA OPASNE KO I NJIHOVI MUŽEVI KOLJAČI: Šok snimak otkriva koliko su verne terorističkoj Islamskoj državi! Psuju, vrište, gađaju novinare i izbeglice! Ne kaju se za zločine! (VIDEO)
Foto: AP / Andrea Rosa

maskirane u izbeglice

ŽENE DŽIHADISTA OPASNE KO I NJIHOVI MUŽEVI KOLJAČI: Šok snimak otkriva koliko su verne terorističkoj Islamskoj državi! Psuju, vrište, gađaju novinare i izbeglice! Ne kaju se za zločine! (VIDEO)

Planeta

Šokantni video snimak pokazao je da su bojazni da se neveste džihadista nisu pokajale i promenile svoja uverenja i te kako opravdane.

Na snimku se jasno vidi da su žene koje su kao civili spasene iz poslednjeg uporišta Islamske države, na putu do kampa pokazale svoju lojalnost terorističkoj grupi uzvikukući njihove parole.

 

Prekrivene crnom odorom tako da im se ne vide ni oči, ni ruke ni noge, žene koje su sa decom u prikolici kamiona na putu do kampa jesno uzvikuju "bakija". Moto terorista Islamske držve glasi "bakija va tatamadad" što znači "osvajanje i širenje".


Takođe se vidi jedna od njih kako besno gađa flašicom vode novinarsku ekipu koja ih snima.

foto: Video prtscr / Daily Mail


Mnoge od ovih žena, uključujući i njihovu decu, upirale su kažiprstom u pravcu neba što je tipičan gest pristalica Islamske države kojim označavaju jedinstvo sa bogom zapravo sa takozvanim kalifatom.

 

Žene koje su pršle sedmice pobegle iz Baguza, poslednjeg džihadistučkog uporišta oko kojeg se sada vode borbe, viđene su kako kamenjem gađaju novinare a naročite novinarke jer nisu obučene prema njihovoj interpretaciji Islama.

Jedna od žena džihadista je počupala za kosu novinarku i rekla joj "Zar nisi čitala Kuran, zar se ne stidiš". Druga je kritikovala novinarku zbog oblačenja "Bog proklinje žene koje liče na muškarce", dok je ostatak grupe vikao "Islamska država je ovde i ostaće".

 

Više od 7.000 ljudi pobeglo je pod naletima bombi na Baguz, ali mnoge od ovih žena, kako su rekle novinarima AFP, žele da nastave da odgajaju svoju decu po pravilima kalifata.

I dok gube svoje poslednje parče teritorije, jedna od ovih žena je rekla: "Otišli smo ali biće novih osvajanja opet". Krijući se iza vela, rekla je "Tražićemo osvetu! Biće krvi do vaših kolena!"

 

Veliko je pitanje i šta će biti sa njihovom decom. Prema podacima UNICEFA oko 3.000 dece stranaca se nalazi u kampu Al Hol.

 

Oni potiču iz ukupno 43 različite države, od kojih mnoge nerado pristaju na njihov poratak. Još je veći broj dece iz sirijskih i iračkih porodica bliskih Islamskoj državi, a njihova integracija u društvo će biti poseban problem koji se ne sme gurati pod tepih.

 

Kurir.rs / Daily Mail

Foto: AP / Andrea Rosa

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...