POVAMPIRILA SE NOVA IRA! Irska paravojska preuzela odgovornost za pošiljke s bombama
Foto: EPA

VELIKA PRETNJA

POVAMPIRILA SE NOVA IRA! Irska paravojska preuzela odgovornost za pošiljke s bombama

Planeta -

LONDON - Paravojni pokret koji sebe naziva Irska republikanska armija (IRA) preuzeo je danas odgovornost za slanje pošiljki, u kojima su se nalazile bombe, na nekoliko adresa u Londonu kao i na adrese univerziteta u Glazgovu, saopštila je britanska policija.

Antiteroristicka jedinica britanske policije nedavno je započela istragu pošto su u Londonu pronađene tri poštanske vrećice sa napravama koje liče na eksplozivne.

Policija je saopštila da su manje vreće pronađene u poštanskim sandučićima imale oko sebe uredaje koji su izgledali kao da mogu da izazovu manji požar kada se otvore.

Škotska policija je kasnije saopštila da je pronašla sumnjive pakete na Univerzitetu Glazgova i u sedištu Kraljevske banke Škotske u Edinburgu.

1 / 5 Foto: AP

Grupu koja sebe naziva Irska republikanska armija čine militanti koji se protive mirovnom dogovoru sa Severnom Irskom iz 1998. godine. Ta grupacija, koja zastupa ideje irskog republikanizma da bi cela Irska trebalo da bude nezavisna republika, manja je od Privremene irske republikanske armije, koja je odgovorna za smrt skoro polovine od 3.600 ljudi, koliko ih je stradalo tokom 30 godina nasilja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track