NAJMASOVNIJI SERIJSKI UBICA I SILOVATELJ U ŠKOTSKOJ UMRO U ZATVORU: Prva Sinklerova žrtva je imala samo 7 godina! Devojke je silovao, ubijao i bacao na smetlišta! (VIDEO)
Foto: Profimedia

ubica iz kraja sveta

NAJMASOVNIJI SERIJSKI UBICA I SILOVATELJ U ŠKOTSKOJ UMRO U ZATVORU: Prva Sinklerova žrtva je imala samo 7 godina! Devojke je silovao, ubijao i bacao na smetlišta! (VIDEO)

Planeta -

Najmasovniji silovatelj i serijski ubica u Škotskoj Angus Sinkler umro je u zatvoru u svojoj 73. godini.

Njegove monstruoznosti godinama nisu davale mira Škotlanđanima, a posebno je zanimljiv način kako je otkriven.

"Vi niste čovek. Vi ste monstrum", rekao je sudija pre pet godina ovom serijskom ubici, na šta on nije ni trepnuo.

Sinklera je škotski sud iz drugog pokušaja 2014. godine osudio na 37 godina zatvora zbog ubistva tinejdžerki još 1977. Nadležnima je trebalo skoro 30 godina da ga povežu s brutalnim ubistvima.

Kada je 1977. godine nestalo šest devojaka za samo nekoliko meseci, cela Škotska je bila u panici. Sve su nestale na isti način - nakon noćnog izlaska. Sve su bile silovane i potom ubijene. Tela nesrećnih devojaka Sinkler je ostavljao na napuštenim farmama i smetlištima.

Bilo je jasno da je reč o serijskom ubici, a žrtve su bile uglavnom maloletne.

Četiri devojke ubio je u Glazgovu. Potom se preselio u Edinburg gde je nastavio sa svojim monstruoznostima.

Tinejdžerke Helen Skot (17) i Kristin Idi (17) poslednji put su viđene u pabu "World's End", što unači kraj sveta, u oktobru 1977. godine.

Njihova tela su pronađena narednog dana na dva različita zabačena mesta, udaljena oko desetak kilometara.

Godinama pa i decenijama ubistva su ostala nerešene a u medijim asu bila poznata kao "misterija ubistava kraja sveta".

Međutim, početkom novog milenijuma, istražiteljima se napokon posrećilo... U bazi podataka seksualnih prestupnika pronašli su DNK koji se podudarao s uzorkom nađenim prilikom ubirsva takođe 17-godišnje devojke Meri Galačer 1978. godine u Glazgovu. DNK uzorak je odgovarao Angusu Sinkleru, tada 55-godišnjaku.

On je tada već bio osuđen na doživotnu robiju (1982.) zbog 11 silovanja koja je, prema sopstvenom priznanju, počinio. Međutim, u istrazi 80-ih nikad nije spomenuo ubistva iz 1977. i 1978. godine.

Ispostavilo se da je Sinkler dobrovoljno dao DNK policiji 90-ih godina, ne uzimajući u obzir da će tehnologija toliko uznapredovati i da će ga policija uz pomoć tehnologije povezati sa zločinima koje je počinio.

I svega nekoliko nedelja pre saslušanja na kojem je sudija trebalo da odluči o njegovoj molbi da ga se zbog primerenog vladanja tokom 20 godina u zatvoru pusti na slobodu, optužen je za ubistvo Meri Galačer. Na njenoj odeći odjeći pronašli su tragove njegove DNK. Njeno telo proneđeno je u zimu 1978. godine bačeno u žbunje, prerezanog vrata.

Sinkler je prvi put ubio sa svega 16 godina. Silovao je i zadavio svoju sedmogodišnju komšinicu. Uhvaćen je i osuđen na zatvorsku kaznu, ali na samo šest godina jer je bio maloletnik.

Sumnja se, ali nije dokazano, da je osim sedmogodišnje devojčice te tri 17- godišnjakinje, za čija je ubistva osuđen, Sinkler na isti način ubio još četiri devojke. Njegov je bio "potpis" - silovane su, ubijene i bačene na zabačena mesta u okolini Glazgova, ili Edinburga, ali mu ta dela nikada nisu dokazana.

Kurir.rs / 24sata.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track