Najnovije vesti

AKCIJE BOINGA SE SUNOVRATILE: Kompanija posle poslednje avionske nesreće izgubila više od 20 milijardi dolara za samo dva dana!
Foto: AP

na gubitku

AKCIJE BOINGA SE SUNOVRATILE: Kompanija posle poslednje avionske nesreće izgubila više od 20 milijardi dolara za samo dva dana!

Planeta

Dvodnevni pad akcija Boinga umanjio je tržišnu kapitalizaciju te kompanije za više od 20 milijardi dolara, jer je sve više država koje prizemljuju Boingov avion tipa "737 Max 8" nakon tragične nesreće u Etiopiji, u kojoj je učestvovao taj tip aviona.

Akcije Boinga su danas, po otvaranju Volstrita, pale za 3,2 odsto na 387,10 dolara, posle jučerašnjeg pada od 5,0 odsto.

Od avionske nesreće u Etiopiji, kada je u padu aviona život izgubilo 157 osoba, najmanje sedam od 24 analitičara je izvršilo revizije rejtinga Boinga, uz dva smanjenja rejtinga, prema agenciji Refinitiv data.

DZ Banka je postala prva brokerska kuća koja je u poslednje skoro dve godine promenila preporuku vezano za akcije kompanije objavom nove preporuke - "prodati".

Poslednja u nizu zemlja koja je prizemljila ovaj tip aviona je Velika Britanija, a tu odluku je danas donela njena Uprava za civilnu avijaciju.

Prethodno su to učinili Malezija, Singapur i Australija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Ap

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...