NOVO RUSKO ČUDOVIŠTE OSTAVILO PUTINA BEZ TEKSTA: Moćni snajper DXL-3 pogađa cilj na čak 4000 metara udaljenosti, a ima i specijalnu municiju! (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

uspešno prošao test

NOVO RUSKO ČUDOVIŠTE OSTAVILO PUTINA BEZ TEKSTA: Moćni snajper DXL-3 pogađa cilj na čak 4000 metara udaljenosti, a ima i specijalnu municiju! (VIDEO)

Planeta -

Vladimiru Putinu predstavljeni su novi modeli snajperskih pušaka DVL 10-M2 “Urbana” i DXL-3 “Vozmezdije” koje proizvodi kompanija Lobaev Arms.

DXL-3 “Vozmezdije” je visokoprecizna snajperska puška velikog dometa. Masivna puščana cev obezbeđuje visoku preciznost oružja. Podesivi kundak oružja je izrađen od specijalne legure aluminijuma koja se koristi u vazduhoplovnoj industriji. Brzina metka na ustima cevi iznosi 900 m/sek. Ukupna dužina puške je 1345 milimetra, a njena težina iznosi 7,95 kg. Dužina puščane cevi iznosi od 720 do 820 milimetara.

Ova puška može da pogodi cilj na udaljenosti od čak 4000 metara. Međutim, kako je primetio Vladislav Lobajev, vlasnik fabrike oružja "Lobaev Arms" rekao je da takav rezultat ne može da postigne svaki profesionalni snajperista.

“Za to je nužna priprema koja traje mesecima i godinama”, rekao je . “To je specijalno konstruisano oružje, sa specijalnim optičkim nišanom sa kojim je moguće pucati pod izuzetno velikim uglom.

Snajper ima i specijalnu vrstu municije koja se razlikuje od standardnog/običnog metka 338LM. Ova municija obezbeđuje zrnu, koje je inače teže nego kod običnog metka, veću početnu brzinu na ustima cevi”, prenose ruski mediji.

DVL 10-M2 “Urbana” je laka snajperska puška namenjena izvršavanju širokog spektra zadataka. Svoju primenu ima unutar policijskih, ali i vojnih jedinica.

Brzina metka na ustima cevi iznosi 840 m/sek. Ukupna dužina puške je 1223 milimetra, a njena težina iznosi 6 kg. Dužina puščane cevi iznosi 660 milimetara.

Predsednik Putin je posle upoznavanja sa osnovnim tehničko-taktičkim karakteristikama novog oružja ove puške uporedio sa “merzerima”.

Vladislav Lobajev je dodao da su obe puške uspešno završile sve testove koji su se realizovali pod patronatom Ministarstva unutrašnjih poslova. One se u ovom trenutku i dalje nalaze u fazi državnih ispitivanja, a zatim će biti uvedene u upotrebu oružanih snaga.

Kurir.rs/hr.rbth.com

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track