DOKTOR NIJE IMAO SNAGE DA PROGLASI SMRT DEČAKA (5) KOJI SE UDAVIO: Posle puna 2 sata bez otkucaja srca, desilo se pravo ČUDO! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

ogromna sreća

DOKTOR NIJE IMAO SNAGE DA PROGLASI SMRT DEČAKA (5) KOJI SE UDAVIO: Posle puna 2 sata bez otkucaja srca, desilo se pravo ČUDO! (VIDEO)

Planeta -

Da su čuda ipak moguća dokazao je 5-godišnji dečak iz Kine koje je oživeo nakon gotovo dva sata otkad je srce prestalo da mu kuca.

Dečkić Lin Lin se navodno sam igrao kada se okliznuo i upao u jezero za ribe na jugu Kine. Jang Ju (53) koji je u ovom delu zemlje bio s porodicom na odmoru, primetio je dečije pantalone kako plutaju po površini jezera.

Pozvao je pomoć i skočio u vodu kada je ugledao dečaka koji koji pluta licem okrenutim ka vodi, samo nekoliko metara od njega. Iako je hitna pomoć odmah prebacila 5-godišnjaka u bolnicu, doktor je konstatovao da dečak na žalost ne diše.

Narednih 40 minuta su pokušavali oživljavanje. Kada su se spremali da konstatuju smrt, dečakova mama i deda su preklinjali lekare da nastave da pokušavaju.

"Nisam imao srca da proglasim smrt" rekao je doktor Van Bo.

Nastavili su sa pokušajima oživljavanja a potom priključili dečaka na aparate. Međutim, nakon 110 minuta, nekim čudom, dečak je počeo samostalno da diše.

Doktor Van je dečakovo buđenje nazvao pravim čudom, i rekao da nikada nije video da pacijent dođe svesti posle toliko vremena bez otkucaja srca.

Dečak je potom premešten u drugu bolnicu radi daljeg tretmana, i još neko vreme će nastaviti da prima kiseonik zbog mogućih oštećenja mozga izazvanih tokom 110 minuta bez otkucaja srca.

Kurir.rs / The Sun

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track