POTRESNA SVEDOČANSTVA PREŽIVELIH U PUCNJAVAMA U DŽAMIJAMA: Krv je bila svuda! Video sam gomilu tela! Ušao je i PUCAO NA SVE! (VIDEO)
Foto: EPA, AP, Printcreen YouTube

KRVOPROLIĆE NA NOVOM ZELANDU

POTRESNA SVEDOČANSTVA PREŽIVELIH U PUCNJAVAMA U DŽAMIJAMA: Krv je bila svuda! Video sam gomilu tela! Ušao je i PUCAO NA SVE! (VIDEO)

Planeta -

KRAJSTČERČ - Očevici masakra u džamiji Al Nur u Krajstčerču na Novom Zelandu opisali su medijima prve utiske nakon pucnjave tokom molitve petkom ne krijući šok i potresenost.

Nur Hamza (54) iz Malezije rekao je da je sa mnogim drugim ljudima istrčao iz džamije kad je počela pucnjava, prenosi Nju Zeland herald.

Sakrili su se iza obližnjeg automobila. Zatim je u džamiju upala naoružana policija, a Hamza kaže da je video mrtva tela na ulazu u džamiju. Kad je pogledao kroz prozor džamije, video je "gomilu tela".

Rojters prenosi svedočenje drugog očevica koji kaže da je napadač bio beo, plav i da je nosio šlem i neprobojni prsluk.

"Imao je veliku pušku... ušao je i počeo da puca na sve u džamiji, svuda", rekao je Ahmad Al-Mahmud, koji je s nekolicinom vernika iskočio kroz staklena vrata.

Radio Nju Zeland prenosi reči trećeg očevica koji kaže da je čuo pucnje i video najmanje četiri osobe kako leže na podu, kao i da je "krv bila svuda".

Mahmud Nazer rekao je za jednu televiziju da se od napadača sakrio ispod klupe.

"Molio sam Boga da zaustavi tog čoveka", rekao je Nazer za TVNZ.

"Pucnjava se nastavljala i nastavljala. Jedna osoba pored nas je pogođena u ruku", dodao je.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP, EPA, Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track