RADIO U TERETANI I BESPLATNO TRENIRAO DECU, A ONDA SE NEŠTO PROMENILO: Novi šokantni detalji o monstrumu sa Novog Zelanda! Sumnja se da mu se nešto dogodilo na OVIM PUTOVANJIMA (VIDEO)
Slikao se u Severnoj Koreji, Foto: Facebook/Printscreen

pobio skoro 50 muslimana

RADIO U TERETANI I BESPLATNO TRENIRAO DECU, A ONDA SE NEŠTO PROMENILO: Novi šokantni detalji o monstrumu sa Novog Zelanda! Sumnja se da mu se nešto dogodilo na OVIM PUTOVANJIMA (VIDEO)

Planeta -

Australijski terorista Brenton Tarant (28) koji je u dve džamije na Novom Zelandu, u Krajstčerču, ubio najmanje 49 ljudi, nekad je radio kao lični trener.

Kako prenose strani mediji, radio je u teretani "Big river džim" u Novom Južnom Velsu u Australiji. Menadžerka teretane, Trejsi Grej, prepoznala je Taranta na snimcima masakra i potvrdila da je radio sa njima od 2009. do 2011, posle školovanja.

"Bio je vrlo posvećen polsu. Radio je besplatne treninge za decu. Ne znam šta mu se dogodilo, možda mu se tokom putovanja nešto promenilo u glavi, kaže Grejova misleći na brojna putovanja na koje je Tarant išao tokom proteklih godina.

foto: Facebook/Printscreen

Tarant je posetio i Severnu Koreju gde se fotografisao sa grupom turista ispred spomenika. Prema navodima sa društvenih mreža, bio je i u Pakistanu.

Kako kaže Grejova, otac mu je umro od raka, a veruje kako su mu sestra i majka i dalje živi.

"Mislim da mu je otac i usadio ljubav prema treningu. Dosta je trenirao, rekla bih vrlo intenzivno. Htie je da bude zdrav. Zaista ne mogu da verujem da je neko s kim sam svakodnevno sarađivala sposoban za ovako nešto", rekla je.

Dejli mejl prenosi da je Tarantov otac bio atletičar koji je uspešno završio 75 triatlona.

1 / 7 Foto: Printscreen, Printscreen Facebook

Podsetimo, Tarant je započeo u četvrtak kasno popodne po lokalnom vremenu, odeven u maskirnu uniformu, seo u automobil i rekao: "Neka zabava počne".

Put do džamije i masakr snimao je uživo na Fejsbuku. Pucao je na svakoga ko se kretao. Šaržer je menjao najmanje 7 puta, a u jednom trenutku je otišao do kola, dopunio municiju i vratio se natrag do mesta zločina gde je tražio preživele da ih dokrajči.

Kurir.rs/Abc.net.au

Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja