STRAŠNA ISPOVEST SVEDOKA MASAKRA: Ranjeni su molili za svoje živote, a napadač je rekao: J***ni muslimani, SVE ĆEMO VAS POBITI DANAS
Foto: AP, Printscreen/Facebook

bili na molitvi kad se začula pucnjava

STRAŠNA ISPOVEST SVEDOKA MASAKRA: Ranjeni su molili za svoje živote, a napadač je rekao: J***ni muslimani, SVE ĆEMO VAS POBITI DANAS

Planeta -

Kada je terorista Brenton Tarant upao u džamiju u novozelandskom Krajstčerču, Anvar Alsaleh uspeo je da se sakrije u toaletu i pozove Hitnu pomoć.

Više puta je pokušavao da pozove policiju dok se iza zatvorenih vrata čula

strahovita pucnjava, ali nije uspeo da ih dobije. Zato je pozvao Hitnu pomoć.

"Ovde je u toku veliki masakr, molim vas pošaljite pomoć i pozovite policiju jer pucaju bez prestanka" rekao je Alsaleh.

On je čuo napadača kako kaže: “J***ni muslimani, sve ćemo vas pobiti danas”. Čuo je i ranjene kako mole za svoje živote.

Pomoć je stigla posle 20 minuta. Izveli su Alsaleha sa rukama iza glave, a dok je prolazio video je nekoliko beživotnih tela, uključujući žene i decu.

Alsaleh kaže da su napadači “gori od terorista”.

"Oni su hladnokrvne ubice", rekao je on.

foto: AP

Inače, Alsaleh se na Novi Zeland doselio 1996. godine iz Palestinske uprave misleći da je našao bezbedno mesto za život.

Zahvalio je komšijama za svu pomoć i rekao da je "narod Novo Zelanda dobra".

foto: EPA

Drugi svedok, Jordanac, rekao je da je bio u džamiji kad je došlo do napada. Kaže da je znao mnoge od stradalih, a jedan ubijeni muškarac je bio Sirijac koji je stigao u Krajstčerč pre 6 meseci sa ženom i troje dece.

"Čuo sam četiri eksplozije, pomislio sam da je vatromet, jer na Novom Zelandu nema ovakvih stvari", rekao je.

Kurir.rs/Stuff.co.nz Foto: Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja