SLUČAJ KOJI POSLE 12 GODINA NE PRESTAJE DA ŠOKIRA CEO SVET: Jedan čovek veruje da je mala Medlin živa i otkriva zašto je baš ona bila meta otmičara! (VIDEO)
Foto: Instagram/Printscreen

roditelji ne gube nadu

SLUČAJ KOJI POSLE 12 GODINA NE PRESTAJE DA ŠOKIRA CEO SVET: Jedan čovek veruje da je mala Medlin živa i otkriva zašto je baš ona bila meta otmičara! (VIDEO)

Planeta -

Jedan britanski policajac je isprva verovao da je otac Geri Meken umešan u nestanak svoje ćerke Medlin. Mala Medlin nestala je 2007. godine, a taj slučaj i dalje muči mnoge istražitelje širom sveta.

Nova dokumentarna serija "Nestanak Medlin Meken" pokuašva da pruži odgovore na ključna pitanja.

Njeni roditelji i dalje veruju da je živa, a to je samo jedna od teorija. Godinama se smatralo da je završila u rukama trgovaca ljudima.

Roditelji nestale devojčice Kejt i Geri Meken odbili su da učestvuju u snimanju, a izvori bliski paru kažu da su oni “užasnuti” što se serija snima bez njihovog odobrenja.

U seriji će biti prikazani intervju sa britanskim policajcem Džimom Gemblom koji i dalje veruje da će ovaj slučaj biti rešen “za vreme njegovog života”.

"Potpuno verujem da će se za vreme mog života otkriti šta se dogodilo Medlin. Svake godine se tehnoligija i analiza uzoraka DNK poboljšava", rekao je Gembl. On je u početku verovao da su roditelji umešani u ceo slučaj, ali se posle predomislio.

Drugi istražitelji smatraju da je devojčica živa i da je drže trgovci ljudima, zbog njene finansijske vrednosti kao “britanske devojčice iz srednje klase”. Privatni istražitelj Hulijan Peribanes, koga je unajmila porodica, kaže da trgovci ljudima obično na meti imaju decu iz nižih slojeva društva iz zemalja trećeg sveta.

"Vrednost Medlin Meken je velika, ako su je oteli, uzeli bi dosta novca", rekao je.

Jedan od ključnih intervjua u dokumntarcu dao je bivši šef policije Portugalije Gonkalo Amaral. On tvrdi da je Medlin mrtva i da su njeni roditelji inscenirali otmicu. On čak optužuje roditelje da su prikrili slučajnu smrt ćerke u odmaralištu u Portugaliji pre skoro 12 godina.

foto: Printscreen Yt

Kejt Meken je u svojoj knjizi, objavljenoj 2011, napisala da joj je Amaral uzrokovao veliki bol zbog načina na koji je tretirao njenu ćerku i potragu za njom.

S druge strane, i Amaral je napisao knjigu i naveo da je Medi slučajno umrla u apartmanu, ili su joj greškom dali prekomernu dozu sedativa. Njegove tvrdnje baziraju se na saopštenjima portugalske policije koja su otvorena za javnost.

Roditelji su žestoko porekli ove optužbe i opisali Amarala kao “opsednutog, manipulativnog, pohlepnog” čoveka. Amaral (59) je kasnije okrivio Kejt i Geri za razvod i uništenu karijeru, nakon što su ga tužili u junu 2009.

Najpoznatiji slučaj nestanka deteta u svetu u maju će napuniti 12 Podsetimo, mala Medlin je nestala u maju 2007. godine iz hotelske sobe odmarališta u Portugaliji.

Njeni roditelji su večerali sa prijateljima u obližnjem restoranu, aMedi je spavala u sobi sa bratom i sestrom, blizancima Šonom i Ameli.

Roditelji su ih proveravali na svakih pola sata. Kada su se vratili u sobu, devojčice nije bilo u krevetu, a prozor je bio otvoren. Danas bi imala 16 godina.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Instagram/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track