SIN (16) JE NAZVAO MAJKU TOKOM MASAKRA NA NOVOM ZELANDU: Čula je pucnje, vrisak i 22 minuta uzalud čekala odgovor! Onda je doživela JOŠ VEĆI ŠOK! (VIDEO)
Foto: Printscreen

tuga

SIN (16) JE NAZVAO MAJKU TOKOM MASAKRA NA NOVOM ZELANDU: Čula je pucnje, vrisak i 22 minuta uzalud čekala odgovor! Onda je doživela JOŠ VEĆI ŠOK! (VIDEO)

Planeta -

Salva Mustafa je svog je supruga i dva sina u petak ispratila na molitvu i verovatno im poželela sretan put i siguran povratak.

Nije mogla ni sanjati da će to biti najtužniji dan u njenom životu i da će joj suprug i stariji sin biti ubijeni usred molitve.

Kada je pucnjava započela, njen stariji sin Hamza (16) je pokušao da se skloni i u isto vreme nazvao majku.

"Mama, neko je ušao u džamiju i puca po nama", rekao je Hamza majci dok je iz džamije pokušao izvući mlađeg brata Zaida koji je već ranjen u nogu.

Njihov razgovor je potrajao svega nekoliko sekundi, a onda je Salva čula pucnjeve i vrisak svojeg sina. U tim trenucima on je ubijen, a njegov je brat ranjen još jednim metkom, ali je na sreću preživeo. Na drugoj strani džamije u lokvi je krvi ležao i njihov 44-godišnji otac Kaled.

"Ostala sam na liniji još 22 minuta. Tada je netko pokupio mobilni i rekao mi: 'Žao mi je, mislim da vam je sin mrtav..."

foto: Screenshot

Salva Mustafa svoju je priču medijima ispričala iz jedne od bolnica u Krajstčurču gde je hospitalizovan njen mlađi sin Zaid. On je ranjen s dva metka, ali je uspio da preživi i pobeći iz džamije, piše Dejli mejl.

Hamza i njegov otac su samo dvoje od 50 ljudi koje je ubio novozelandski terorista.

Kurir.rs/24 sata.hr

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja