TRAMP PRESTRAVLJEN OVIM AUTOMOBILIMA Saradnicima rekao: To je LUDA TEHNOLOGIJA (VIDEO)
Foto: EPA

otkrio

TRAMP PRESTRAVLJEN OVIM AUTOMOBILIMA Saradnicima rekao: To je LUDA TEHNOLOGIJA (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp nije baš neki obožavalac automobila bez vozača, piše portal Aksios za koji su četiri izvora potvrdila da su čuli kako je Tramp izrazio sumnjičavost u pogledu automonih vozila pa je znao da imitira prizore u kojima vozila izgube kontrolu.

Naime, Tramp je, navodno, revoluciju autonomnih automobila nazvao “ludom” i rekao da nikada ne bi dopustio da ga vozi računar.

Jedan od izvora je rekao kako je Tramp, sve vreme mašući rikama, jednom prilikom prikazivao situaciju kako se vozi na zadnjem sedištu automobila bez vozača koji odjednom počne da se vozi cik-cak, a nije u mogućnosti da zaustavi tu “jeb*nu stvar”.

Drugi izvor opisao je predsednika kao “skeptika u pogledu automatizovanih automobila”, a Aksios tvrdi da je Tramp tehnologiju opisao i kao “ludu”.

Treći izvor je čuo kako Tramp razgovara o toj temi u svom golf klubu 2017. godine. Jedan član kluba tada je rekao da je uzbuđen jer je kupio novog Teslu, na što je Trump odgovorio: “Da, to je super, ali nikad ne bih ušao u samovozeći automobil… Ne verujem nekom kompjuteru da me vozi okolo. ”

Predsednik je, također, rekao Elonu Masku za vreme sastanka u Beloj kući 2017. da preferira tradicionalne automobile u odnosu na one koji koriste Teslin sistem autopilota.

Kurir.ts/Net.hr

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track