OGLASIO SE TINEJDŽER KOJI JE RAZBIO JAJE O SENATOROVU GLAVU: Postao zvezda preko noći, a sada objasnio zašto nije trebalo ovako da isprovocira političara! (VIDEO)
Foto: AP

desničar mu odgovorio pesnicom

OGLASIO SE TINEJDŽER KOJI JE RAZBIO JAJE O SENATOROVU GLAVU: Postao zvezda preko noći, a sada objasnio zašto nije trebalo ovako da isprovocira političara! (VIDEO)

Planeta -

Tinejdžer Vil Konoli (17) koji je razbio jaje o glavu australijskog senatora, Frejzera Aninga, pripadnika ekstremne desnice, postao je zvezda preko noći, a sada se prvi put oglasio posle ovog incidenta.

Konoli je slomio jaje o Aningovu glavu u znak protesta zbog njegove izjave protiv muslimana, posle napada na dve džamije na Novom Zelandu.

Aning je izazvao polemiku jer je napad na Novom Zelandu, gde je ubijeno 50 ljudi, pripisao programu imigracije koji je "omogućio muslimanskim fanaticima da odu na Novi Zeland".

"Treba da budemo jasni. Ako su muslimani danas žrtve, oni su obično i počinioci", rekao je Aning i dodao da je "muslimanska religija jednostavno nasilna ideologija jednog despota iz šestog veka koji se prerušio u verskog vođu".

Kada mu je prišao sa jajetom, Aning je veoma burno reagovao i pesnicom udario dečaka u glavu.

foto: AP

"Nemojte gađati političare jajima jer će vas nabosti 30 klošara u isto vreme. Ja sam naučio lekciju na teži način", rekao je Konoli misleći na nekoliko muškaraca koji su ga grubo prikovali za pod posle incidenta.

foto: EPA

Uprkos svemu, mnogi Australijanci smatraju da Konoli treba da ponese titulu "ličnost godine", dok drugi misle da se ponašao kao derište.

Sa druge strane, sakupljeno je više od 225.000 potpisa da se desničar Aning ukloni iz parlamenta, što je na kraju i učinjeno jer je suspendovan do izbora. Konoli je izjavio da neće podneti krivičnu prijavu protiv političara.

Na internetu je pokrenuta kampanja kojom je prikupljeno više od 50.000 dolara za Konolija, a on je saopštio da će novac otići u humanitarne svrhe, kao pomoć žrtvama napada na Novom Zelandu.

Podsetimo, terorista Brenton Tarant je u dve džamije u novozelandskom Krajstčerču pobio 50 ljudi.

Kurir.rs/Mirror Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja