Najnovije vesti

PREDSEDNIK PROBAO DA BUDE KAO SAV NORMALAN SVET PA ZAŽALIO: Ramafosa ostao zaglavljen u vozu 4 sata! Poručio da će leteti glave ako se ne sredi železnica! (VIDEO)
Foto: Twitter video prtscr / GrowSouthAfrica

južna afrika

PREDSEDNIK PROBAO DA BUDE KAO SAV NORMALAN SVET PA ZAŽALIO: Ramafosa ostao zaglavljen u vozu 4 sata! Poručio da će leteti glave ako se ne sredi železnica! (VIDEO)

Planeta

Predsednik Južnoafričke Republike Siril Ramafosa odlučio je da na put krene kao običan građanin, javnom železnicom i iskusio šta znači biti zaglavljen u vozu gotovo 4 sata.

Za put koji bi trebalo da traje 45 minuta, vozu u kojem je predsednik bio sa ostalim putnicima trebalo je četiri sata i to bez ikakvog objašnjenja putnicima.

"Ovo je neprihvatljivo" rekao je predsednik kada je konačno stigao u Pretoriju.

"Nacionalna železnica mora pod hitno da uradi nešto na poboljšanju situacije, inače će glave leteti", zapretio je Ramafosa.

Kašnjenja vozova su inače veoma česta u Južnoafričkoj Republici, što svakodnevno frustrira milione građana, od kojih su mnogi ostali bez posla zbog kašnjenja.

Slučaj kašnjenja voza u kojem j ebio predsednik je još bizarniji sluičaj. Kasnio je zbog drugog voza koja je morao da se zaustavi jer je mašinovođa pogođen kamenom u glavu.

Ipak, pre ovog odugovlačenja, Ramafosa se slikao nasmejan, što mnogi karakterišu kao deo kampanje pred izbore zakazane za maj, u kojoj je hteo ovim putovanjem da se predstavi kao čovek iz naroda.

Kurir.rs / BBC

Foto: Twitter video prtscr / GrowSouthAfrica

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...