NOVI SNIMCI KRVAVOG PIRA NA NOVOM ZELANDU: Evo kako je monstrum privlačio pažnju pre napada, pa krenuo ka TREĆOJ DŽAMIJI (VIDEO)
Foto: Screenshot

sumanuto

NOVI SNIMCI KRVAVOG PIRA NA NOVOM ZELANDU: Evo kako je monstrum privlačio pažnju pre napada, pa krenuo ka TREĆOJ DŽAMIJI (VIDEO)

Planeta -

Optuženi ubica iz Krajstčerča Brenton Tarant navodno je pucao na pešake iz svog automobila dok se kretao ka drugoj džamiji, a sve je snimljeno nadzornim kamerama.

Sigurnosni snimci sa hotelskog parkirališta na Aveniji Dins, samo 300 metara od džamije Al Nura, uhvatili su momenat kada se Tarantmrenuo iz džamije u kojoj je ubio 42 vernika.

Veruje se da je 28-godišnji osumnjičeni Australijanac biona putu za džamiju Linvud, gde je optužen za ubojstvo još osam osoba.

Na snimku se vidi da se sve šešava tačno u 1 sat popodne, jedan minut nakon što je novozelandska policija primila prvi poziv.

Za to vreme se čuje serija pucnjeva, verovatno iz džamije Al Nur, ali posmatrači ne reaguju.

Kasnije, u 1.46, zvuci pucnjeva postaju glasniji i jasniji, a obližnji pešaci počinju da beže. U pozadini se čuju i sirene policije.

Beli karavan, za koji se verovalo da pripada Tarantu, pojavljuje se na snimku i on je viđen kako trubi kako bi privukao pažnju pešaka.

Monstrum tada navodno otvara vatru kroz zatvoreni prozor suvozačkog sedišta dok se ljudi beže.

Policija će uhapsiti Taranta samo 16 minuta nakon tog trenutka u 14:00.

Osoblje hotela izjavilo je CNN-u da su ga predali policiji, ali vlasti nisu htele da komentarišu snimak.

U sredu, novozelandska policija otkrila je dodatne detalje oko hapšenja napadača.

Tarant je navodno pobegao iz Linvud džamije u svom automobilu, ali je ubrzo nakon toga sišao sa puta, a i kola su ga izvukla dva policajca.

"Ova dvojica izvlače ovog tipa, ali u isto vreme viče'Imam bombu" i puca u isto vreme", izjavio je ministar policije Stuart Nash.

Policija veruje da je navodni napadač bio na putu ka još jednoj džamiji kada su ga policajci zaustavili.

Čitav incident, od kada je navodni napadač otvorio vatru do kada je priveden, dogodio trajao je oko 40 minuta.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track