ČEŠKA MANEKENKA ZAVRŠILA U ZATVORU U PAKISTANU: Mislila da je dobila poklone, a sada zbog ta tri fišeka ide na robiju od 8,5 godina  (VIDEO)
Foto: Screenshot

slomila se pred kamerama

ČEŠKA MANEKENKA ZAVRŠILA U ZATVORU U PAKISTANU: Mislila da je dobila poklone, a sada zbog ta tri fišeka ide na robiju od 8,5 godina (VIDEO)

Planeta -

Češka manekenka Tereza Hluskova (22) slomila se pred kamerama, nakon što je u Pakistanu osuđena na osam godina zatvora zbog pokušaja krijumčarenja 8,5 kilograma heroina, vrednog 1,15 miliona evra.

U suzama je odgovarala na pitanja novinara u Lahoreu, gde je doneta presuda.

Čehinja je uhapšena u 2018. godine na aerodromu Lahore. Uhvatili su je pre ukrcavanja u avion za Irsku, a trebalo je da presedne u Dubaiju.

Hluskova je prilikom hapšenja ali i kasnije, istražiteljima tvrdila da je došla u Pakistan da radi kao manekenka, ali joj je neko podmetnuo narkotike u kofer. Njen advokat Sardar Asgar Dogar rekao je da će se žaliti na odluku. Kažnjena je takođe sa 700 evra kazne.

Tereza Hluskova zaustavljena je na aerodromu sa drogom vrhunskog kvaliteta skrivenim u fišecima u njenom koferu. Priča je dobila snažan medijski odjek jer se Tereza Hluskova nasmešena fotografisala sa pakistanskim istražiteljima kada je uhapšena.

Uhapšena su i dva muškarca vezano za krijumčarenje droge, a njihove je kontakte policija pronašla u njenom mobilnom. Objavljen je i video pakistanskih carinika kako kopaju po njenom koferu i otkrivaju drogu dok ih ona gleda.

"Dali su mi tri fišeka ili tako nešto. Rekli su da su to pokloni, nisam znala da se unutra nešto krije", rekla je tada.

Prošle godine, Nikolai Simeonov Ivanov je dobio trogodišnju zatvorsku kaznu nakon jer je pretio terorističkim napadima u Pakistanu, ukoliko češka manekenka ne bude puštena na slobodu.

Bugarski državljanin je, naime, slao preteće mejlove i poruke jednom portalu u Paksitanu, ali kasnije je priznao da nije znao da bi mogao imati posledice zbog toga.

Kurir.rs/Slobodna bosna

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track