IRANAC PREŠAO U HRIŠĆANSTVO I ZATRAŽIO AZIL: Britanci ga odbili jer - to nije miroljubiva religija! OVO SU DALI KAO DOKAZ! (VIDEO)
Foto: Profimedia

sramota

IRANAC PREŠAO U HRIŠĆANSTVO I ZATRAŽIO AZIL: Britanci ga odbili jer - to nije miroljubiva religija! OVO SU DALI KAO DOKAZ! (VIDEO)

Planeta -

Iranac koji je prešao u hrišćanstvo, odbijen je 2016 za azil u Velikoj Britaniji, a kao razlog je navedeno da "to nije miroljubiva religija".

U pismu koje je on dobio iz Ministartsva unutrašnjih poslova stoji da njegove tvrdnje da je "hrišćanstvo miroljubiva religija" nisu tačne.

Kao dokaz u pismu se citiraju nekoliko delova iz Biblije konkretno Knjige Levitske iz Starog zaveta.

Nejtan Stivens, službenik za imigracione slučajeve, objavio je delove pisma na svom Tviter nalogu, pokrećući žestoki napad na ministarstvo zbog "neverovatne uvrede".

“Video sam mnogo toga tokom godina, ali čak sam i ja bio zaista šokiran kada sam pročitao da se ova neverovatno uvredljiva argumentacija koristi kako bi se opravdalo odbijanje azila", kaže on.

"Kakvi god bili vaši stavovi o veri, kako vladin službenik može samovoljno da izabere citate iz Svete knjige, a zatim da ih iskoristi kako bi uništio nečiji iskreni razlog za donošenje lične odluke da pređe u drugu", pota se Stivens.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je priznalo svoju grešku, insistirajući da nastavi da blisko sarađuje sa ključnim partnerima kako bi poboljšala svoje smernice i obuku za donosioce odluka o azilu.

"Ovo pismo nije u skladu s našim političkim pristupom verskim progonima, uključujući prelazak u određenu veru", kaže portparol.

Kurir.rs/Express.co.hr

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track