NOVI DETALJI UBISTVA MALIŠANA (7) U BAZELU: Dečak koga je na putu iz škole nožem usmrtila starica, poreklom sa KOSOVA I METOHIJE (VIDEO)
Foto: EPA, Printscreen

brutalno

NOVI DETALJI UBISTVA MALIŠANA (7) U BAZELU: Dečak koga je na putu iz škole nožem usmrtila starica, poreklom sa KOSOVA I METOHIJE (VIDEO)

Planeta -

Dečak (7) koja je u Bazelu na putu iz škole nožem usmtrila penzionerka (75) navodno je poreklom sa Kosova i Metohije.

Mergima L. (ime promenio švajcarski portal Blik) je pronašla njegova učiteljica koja je prolazila pored mesta zločina. Dečak je bio u lokvi krvi i ona je odmah pozvala pomoć, ali je mališan umro nakon prijema u bolnicu.

Nedugo posle, 75-godišnja starica se predala policiji rekavši da je napala dete, ali nije otkrila razlog svog čina. Portal basonline navodi da je zločinu prethodila prepirka, ali su ljudi koji stanuju u okolini mesta ubistva to demantovali.

Prema Bliku, ubijeni dečak je poreklom s područja bivše Jugoslavije, navodno s Kosova i Metohije.

Na mestu tragičnog događaja šokirani građani ostavljaju cveće i pale sveće tugujući za ubijenim dečakom. Neki svedoci kažu da su u jednom trenutku čuli vrisak, ali sve do dolaska hitnih službi uopšte nisu pomislili da se dogodila tragedija, s obzirom da je u neposrednoj blizini škola i deca tamo neprestano prolaze pa često znaju da budu glasna.

Kako prenosi švajcarski list, majka dečaka je za tragediju saznala tek posle nekoliko sati. "Majka je tek oko 20 sati saznala da je njen sin izboden. Do tada je mislila da je dečaka udario automobil", rekao je jedan od prijatelja porodice.

Kurir.rs/Blick.hr/bazonline.ch Foto: Profimedia/Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track