Najnovije vesti

ČETNIK VUČKO BIĆE UBIJEN U AMERICI: Iako je Amer, nosio je kokardu i voleo srpsku vojsku... a sada mu je svaki dan pakao! (VIDEO)
Foto: AP Photo/FBI

osuđen na najgoru kaznu

ČETNIK VUČKO BIĆE UBIJEN U AMERICI: Iako je Amer, nosio je kokardu i voleo srpsku vojsku... a sada mu je svaki dan pakao! (VIDEO)

Planeta

Amerikanac Erik Frejn (33), koga su prozvali američki četnik, osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubistva jednog i ranjavanja drugog policajca, terorističkih aktivnosti i posedovanja oružja za masovno uništenje

Frejn se predstavljao kao četnik Vučko a je fan srpske vojske. On je napade počinio 12. septembra 2014, da bi 48 dana uspešno bežao policijskim poterama. Zanimljivo je da su mu pravac kretanja policajci uspevali da prate tako što je za sobom ostavljao kutije cigareta "drina" i eksploziv.

Frejn je pripadao grupi "Istočni vuk", a bio je fasciniran srpskom vojskom i jedinicom Vukovi s Drine. Često se fotografisao u srpskim uniformama, šajkači s kokardom, ili beretki sa srpskim znamenjima, a fotografirao se i ispred Hrama Svetog Save u Beogradu.

"Samo teška iskušenja revolucije mogu nam vratiti slobodu koju smo nekad imali. Tenzije su visoke i čini mi se da je pravo vreme da zapalim buktinju u ljudskim srcima", rekao je on.

On je u aprilu 2017. godine osuđen po svim stavkama optužbe i to na smrt injekcijom. Trenutno se nalazi u zatvoru u Pensilvaniji, gde čeka izvršenje kazne.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen Youtube)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...