Najnovije vesti

NA OVOM AVIONU AMERIKANCI ZAVIDE RUSIMA: Su-35S je previše dobar za svoje dobro! Odlično se pokazao u Siriji, u brobama protiv džihadista! (VIDEO)
Foto: Profimedia

odlična ocena

NA OVOM AVIONU AMERIKANCI ZAVIDE RUSIMA: Su-35S je previše dobar za svoje dobro! Odlično se pokazao u Siriji, u brobama protiv džihadista! (VIDEO)

Planeta

Višenamenski lovac 4++ generacije i njegove manevarske mogućnosti zaokupile su pažnju vojnih stručnjaka u SAD koji su analizirali njegovu uspešnost u skorijim mislijama.

Američki magazin Nešenel interest ocenio je efikasnost ruskog Su-35S nakon objavljivanja snimka sa vojnih vežbi posade lovca u Siriji.

Kako je ocenio magazin, lovci Su-35S generacije 4++ prebačeni su u avio-bazu Hmejmim prilično kasno, ali su se dobro pokazali tokom bombardovanja pozicija militanata. Autori su skrenuli pažnju na to da je lovac igrao važnu, obuzdavajuću ulogu za vreme zaoštravanja rusko-turskih odnosa. Pritom, sirijski konflikt je postao važan za ruske Vazdušno-kosmičke snage još i sa tačke gledišta mogućnosti obuke pilota i mehaničara, gde su oni mogli da dobiju potrebno borbeno iskustvo.

List naziva Su-35S jednim od najmodernijih ruskih vojnih aviona koji se koriste u Siriji. Štaviše, kako navode autori, Su-35S je bio privremena odluka i karika u lancu između Su-27 i Su-35, ali se lovac tako dobro pokazao da se može smatrati alternativom svom skupljem nasledniku.

Ipak, „Nešenel interst“ navodi da sa strateške tačke gledišta Su-57 predstavlja pouzdaniju osnovu za razvoj Vazdušno-kosmičkih snaga, zbog čega će upravo on biti prvi avion ruske avijacije u narednim decenijama.

Su-35S je višenamenski lovac velikih manevarskih mogućnosti generacije 4++. On je prvi put poleteo 2008. godine, a počeo je da se koristi u vojsci u februaru 2014. godine.

Kurir.rs / Sputnjik

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...