NAPETO U VENECUELI! RUSKI VOJNICI SLETELI U KARAKAS, GVAIDO POZIVA NAROD: Spremite se za OPERACIJU SLOBODA! (FOTO)
Foto: Printscreen/ Twitter, Foto: Printscreen/ Twitter

SPREMA SE HAOS?

NAPETO U VENECUELI! RUSKI VOJNICI SLETELI U KARAKAS, GVAIDO POZIVA NAROD: Spremite se za OPERACIJU SLOBODA! (FOTO)

Planeta -

Venecuelanski opozicioni vođa Huan Gvaido, kojeg podržavaju SAD i zapadne zemlje, pozvao je stanovništvo da se spremi za "Operaciju Sloboda" koja će voditi preuzimanju vlasti u Venecueli, nakon što su svetski mediji preneli da su tokom vikenda na aerodrom u Karakasu sletela dva ruska vojna aviona.

"Vreme je da za pripremu za 'Operaciju Sloboda' i vršenje maksimalnog pritiska (na vladu) kako bi se konačno stalo na kraj uzurpaciji. Svi, apsolutno svi imaju ulogu u ovoj fazi naše borbe", poručio je Gvaido na Instagramu, prenosi TAS S.

On je najavio "osnivanje specijalnih komiteta širom zemlje".

"Oni će dobiti zadatak da promovišu aktivnosti sa ciljem da se stane na kraj uzurpaciji u svakom regionu, sektoru, sindikatu, obrazovnoj ustanovi, vladinom telu", napisao je Gvaido na ovoj društvenoj mreži.

Ruska agencija podseća da se opozicioni vođa, čiju je funkciju predsedavajućeg venecuelanskog parlamenta ukinuo Vrhovni sud, 23. januara na mitingu u Karakasu proglasio za privremenog predsednika Venecuele, što je aktuelni predsednik Nikolas Maduro, koji ima podršku Rusije, nazvao pokušajem puča.

Sputnjik je objavio da su dva ruska aviona u subotu sletela na glavni aerodrom u Karakasu, a navodno su u njemu bile desetine vojnika i velika količina opreme, sa zadatkom da "ispune tehničke vojne ugovore".

Bi-Bi-Si prenosi da je venecuelanski novinar Havijer Majorca na Tviteru napisao da je video oko 100 pripadnika ruskih trupa i oko 35 tona opreme koja je istovarena iz aviona.

Britanski javni servis navodi da su ruski avioni stigli u Venecuelu tri meseca nakon što su dve zemlje održale zajedničke vojne vežbe.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Twitter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track