DOBRO DOŠLI U PAKAO NA ZEMLJI: Možeš da uđeš, ali postoji šansa da nikada ne izađeš ŽIV iz ovog gradića! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

SVE JE ZATROVANO

DOBRO DOŠLI U PAKAO NA ZEMLJI: Možeš da uđeš, ali postoji šansa da nikada ne izađeš ŽIV iz ovog gradića! (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Dok Zapad napada Venecuelu, zemlju koja je poboljšala živote mnogih njenih građana, zanemaruju se strahote koje se dešavaju u Peruu i drugim zemljama u Latinskoj Americi.

Rinkonada, koja se nalazi na preko 5 km nadmorske visine, naselje je koje se nalazi na najvišoj nadomorkoj visini na svetu, grad je zlata i koncentracija bede, zajednica od oko 50.000 stanovnika, od kojih su mnogi otrovani živom.

Mesto gde se redovno siluju žene i deca, gde su se zakon i red srušili prilično davno, gde su mlade devojke poslane na smetlišta kako bi reciklirale otpad, i gde gotovo svi muškarci rade u životinjskim uslovima, gde većina njih jednostavno uništi svoje zdravlje,

U trenutku dok se u Venecueli Nikolas Maduro bori protiv Zapada, američki novinar Andre Viltček posetio je ovaj deo Perua i u tekstu za Raša tudej objasnio politička dešavanja u Latinskoj Americi i njihov uticaj na narod.

On objašnjava da je sada situacija u Peruu, odnosno u Rikonadi, ista onakva kakva je bila u Venecueli i Boliviji pre nego što su na vlast došli Ugo čavez, Eva Morales i Nikolas Maduro.

foto: Profimedia

"Vozač je odbio da me odvede u Rinkonadu, jer kako mu je objašnjeno "možeš tamo da uđeš, ali postoji šansa da nikada ne izađeš iz tog mesta", zbog mafije koja deluje na toj teritoriji i time još više pogoršava život u ovom mestu. Bez obzira na upozorenja pronašao je čoveka sa kojim je krenuo u Rikonadu i opisao kakav je život tamo i šta se dešava.

foto: Profimedia

"Sa peruanske strane jezero je zatrovano živom. Iako su Rikonada i rudnici zlata još veoma daleko, reka Ramis do ovog dela dovodi kontaminiranu vodu iz tog područja, posebno iz rudarskog grada Ananea i ta voda se uliva direktno u jezero", objasnio mu Fredi, rudarski stručnjak iz tog mesta.

Kurir.rs/ RT

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track