MORE JE DIVLJALO, A VETAR NOSIO SVE PRED SOBOM: Pogledajte kako su helikopterima spasavali putnike sa luksuznog kruzera (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

DRAMA KOD NORVEŠKE OBALE

MORE JE DIVLJALO, A VETAR NOSIO SVE PRED SOBOM: Pogledajte kako su helikopterima spasavali putnike sa luksuznog kruzera (VIDEO)

Planeta -

Dramatičnu evakuaciju 1.300 putnika sa norveškog kruzera snimili su i sami spasioci koji su helikopterima prebacili ljude na kopno.

Podsetimo, na samo kilometar od norveške obale, luksuznom kruzeru "Viking skaj" pokvario se motor, zbog čega je brod morao da se usidri i pozove pomoć.

Spasioci su snimili kako je izgledalo izvlačenje putnika. Putnike bi zakačili za uže i prebacili u helikoptere, a oko 480 ljudi spaseno je na taj način.

To nije bilo nimalo lako jer je duvao veoma snažan vetar.

Zbog olujnog nevremena, brod je potom odvučen pomoću tegljača do luke u gradu Moldeu.

"Sedeli smo tamo i brod se ljuljao, mogli smo da čujemo kako motor prestaje da radi i mislili smo da smo gotovi. Znali smo da smo veoma blizu stenama, jer smo mogli da ih vidimo. Brod je samo poleteo, stolice, stolovi, saksije, prozori sve se porazbijalo ispred mene i ja sam poletela sa njima.

Bili smo prestravljeni, bojali smo se da ćemo ispasti kroz prozor u more. Svašta nam je prolazilo kroz glavu, ali mi smo imali sreće", rekla je Deniz, jedna od putnica.

Norveški zvaničnici saopštili su da su pokrenuli istragu o tome zašto je kruzer, koji prevozi više od 1.300 ljudi, isplovio uprkos upozorenjima o nevremenu.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track