NIŠTA OD PRIMIRJA! PONOVO GORELO NEBO U POJASU GAZE: Padale bombe na OBE STRANE! Hamas ispalio raketu, Izrael uzvratio JAKIM EKSPLOZIJAMA! (VIDEO)
Foto: AP

PREKID ZATIŠJA

NIŠTA OD PRIMIRJA! PONOVO GORELO NEBO U POJASU GAZE: Padale bombe na OBE STRANE! Hamas ispalio raketu, Izrael uzvratio JAKIM EKSPLOZIJAMA! (VIDEO)

Planeta -

Sirene za vazdušnu uzbunu oglasile su se sinoć na jugu Izraela. Ovim je prekinuto osetljivo zatišje koje je prevladalo nakon razmene vatre između Hamasa i izraelske vojske u noći između ponedeljka i utorka.

Izraelska vojska je rekla kasno večeras da je identifikovala jednu raketu ispaljenu iz Gaze prema Izraelu.

Izveštaja o povredama i šteti nije bilo, preneo je AP.

Veruje se da je raketa pala na otvoreno polje.

Hamas koji vlada pojasom Gaze i Islamski džihad su porekli odgovornost za ispaljivanje rakete, rekavši da se radi o činu koji nije povezan sa njima, preneli su izraelski mediji.

Nakon toga su stanovnici juga Izraela upozoreni da je izraelska vojska ponovo započela udare na pojas Gaze i da će čuti jake eksplozije. Palestinski izvori su naveli da je pogođeno mesto kraj luke u Kan Junisu.

Očevici su rekli da izraelski avion napada ciljeve ekstremista na jugu pojasa Gaze, preneo je AP.

Izraelska vojska je naknadno potvrdila da je napala nekoliko ciljeva, uključujući vojni kompleks Hamasa i mesto za proizvodnju oružja, u tom delu Gaze.

Kako je navedeno, udar je odgovor na raketu ispaljenu ranije večeras prema Izraelu. Vojska smatra Hamas odgovornim za sva neprijateljstva koja potiču iz Gaze.

Izrael je prethodno upozorio da je spreman da obnovi napade na pojas Gaze i da su dodatne snage su razmeštene u pograničnom regionu nakon velike razmene vatre izazvane raketom koja je u ponedeljak ujutru ispaljena iz Gaze i pala na jednu kuću u centrlnom Izraelu, ranivši sedmoro ljudi.

Kurir.rs/ Beta

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track