OVA LETELICA JE SMRT ZA DRONOVE: Rusi testirali LETEĆU SAČMARICU, za osnovu koristili KALAŠNJIKOV (VIDEO)
Foto: Screenshot

oružje

OVA LETELICA JE SMRT ZA DRONOVE: Rusi testirali LETEĆU SAČMARICU, za osnovu koristili KALAŠNJIKOV (VIDEO)

Planeta -

Na internetu se pojavio video-materijal sa testiranja perspektivnog lovca na bespilotne letelice koji će biti naoružana poluatomatskom sačmaricom u kalibru 12 "Vepar".

Kompaktni bespilotni presretač su po narudžbi koncerna PVO „Almaz-Anteй“ osmislili i konstruisali studenti Moskovskog vazduhoplnovnog instituta, prenosi internet portal Vzgljad.

"Letelica je završila puni ciklus testiranja, uključujući procenu njene upravljivosti i preciznosti vatrenog dejstva, gde je na dalje postupanje prosleđena naručiocu“, rekao je rukovodilac SKB MAI Igor Trifonov.

Radi se o letelici koja je teška 23 kilograma, sa rasponom krila od tri metra. Na njegovom telu je uklopljena poluautomatska sačmarica koju je proizvela poznata ruska fabrika streljačkog naoružanja "Molot“. Radi se o polu-automatskoj karabinskoj sačmarici u kalibru 12 "Vepar 12 Molot“ koji je razvijen na bazi konstrukcije čuvene automatske puške Kalašnjikov. Puška se puni okvirom u koji staje 10 patrona. U ovom slučaju okidanje se vrši električnim putem.

Prema rečima konstruktora koji su razvili ovu letelicu, bespilotni presretač u sebi objedinjava pozitivne karakteristike aviona i helikoptera. On omogućava operatoru da dobije podatke u realnom vremenu preko tv-kamera koji se nalaze na letelici,Njena autonomija iznosi i do 40 minuta efektivnog leta.

Kurir.rs/Russia Beyond Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja