ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU IZ SIRIJE: Što ne dajete svoje teritorije drugim zemljama?! Evo, poklonite Južnu Karolinu Izraelu!
Foto: EPA

PREDLOG

ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU IZ SIRIJE: Što ne dajete svoje teritorije drugim zemljama?! Evo, poklonite Južnu Karolinu Izraelu!

Planeta -

Ambasador Sirije u UN Bašar Džafari predložio je Americi da Izraelu pokloni deo svoje teritorije – Južnu i Severnu Karolinu.

Stalni predstavnika Sirije pri UN Bašar Džafari predložio je američkim vlastima da poklone Izraelu dve sopstvene države ako već nastoje da na neki način pruže podršku toj zemlji.

"SAD imaju jako puno sopstvene zemlje, koja zauzima prilično veliki deo naše planete – poklonite ih Izraleu, ako već želite da ga podržite. Evo na primer, mogli bi da mu date Južnu Karolinu, to je dobar komad zemlje", rekao je.

Kako je rekao Džafari, umesto što SAD krše međunarodno pravo i prodaju tuđe teritorije zbog izraelskog lobija, kao što je slučaj sa Golanskom visoravni, može da da dve svoje teritorije toj zemlji.

Bašar Džafari
Bašar Džafarifoto: Youtube/Printscreen

“Nemojte da budete u zabludi misleći da će jednog dana ova zemlja da bude vaša zbog licemerja ili zato što ste pijuni u izbornoj utakmici gde jedni drugima pružate podršku, tako da Izraelci uspeju u svojim izborima i da Amerikanci mogu da dobiju podršku izraelskih lobističkih grupa u SAD”, dodao je Džafari.

Inače, Trampova odluka da prizna izraelski suverenitet nad Golanskom visoravni došla je pred izbore u Izraelu koji će se održati 6. aprila. Mnogi tu odluku tumače kao veliku predizbornu podršku Benjaminu Netanijahuu, koji se suočava sa nekoliko optužbi.

Kurir.rs

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track