ZAHAROVA: Amerikanci se dogovorili s Holandijom protiv Venecuele! Ovo je njihov PAKLENI PLAN!
Foto: EPA

VOJNA INTERVENCIJA NA VIDIKU

ZAHAROVA: Amerikanci se dogovorili s Holandijom protiv Venecuele! Ovo je njihov PAKLENI PLAN!

Planeta -

SAD su dobile "blanko kartu" od Holandije da koriste njeno kolonijalno ostrvo Kurasao kao početnu tačku za agresivnu intervenciju u Venecueli, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Registrovali smo sporazum Holandije i SAD o korišćenju infrastrukture na ostrvu Kurasao za dostavljanje humanitarnih zaliha u Venecuelu. Na prvi pogled, ovaj sporazum pruža pristup američkim zvaničnicima infrastrukturi na Kurasau za pružanje humaniratne pomoći, ali, ispostavilo se da dogovor ne isključuje mogućnost korišćenja i drugih načina dostavljanja pomoći pored civilne. Kojih tačno? Jasno je da se radi o vojnoj", rekla je Zaharova, prenosi TAS S.

Ona je istakla da je u trenutnom kontekstu jasno da je Holandija odobrila Amerikancima da Kurasao koriste kao početnu tačku za agresivnu intervenciju u Venecueli, pod okriljem humanitarne pomoći.

"Nadamo se da vlasti Kurasaa neće dozvoliti da se teritorija ostrva koristi za početak još jedne zapadnjačke avanture koja preti da destabilizuje situaciju u regionu", rekla je Zaharova.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track