SNAJPER CELU ZEMLJU OSTAVIO BEZ STRUJE: Maduro otkrio kako je napadnuta najveća elektrana u Venecueli (VIDEO)
Foto: EPA

ludilo

SNAJPER CELU ZEMLJU OSTAVIO BEZ STRUJE: Maduro otkrio kako je napadnuta najveća elektrana u Venecueli (VIDEO)

Planeta -

Napad na hidroelektranu El Guri, najveću u Venecueli, izveo je snajperista koji je koristio pušku sa velikim dometom, izjavio je predsednik Nikolas Maduro.

Šef države je dodao da u narednim satima očekuje "dobre vesti" o obnovi snabdevanja električnom energijom, iako je prouzrokovana šteta ocenjena kao veoma ozbiljna. On je takođe pozvao građane da ostanu mirni i da ne paniče.

U ponedeljak veče, u Venecueli je došlo do masovnog zamračenja: najmanje 16 od 23 države, kao i gradsko područje Karakasa, bilo je potpuno ili delimično bez struje. Karakas je saopštio da je uzrok vanrednog stanja organizovani američki napad na hidroelektranu El Guri.

Kasnije je snabdevanje električnom energijom obnovljeno gotovo u celoj Bolivarskoj Republici, ali 26. marta, venecuelanski ministar za komunikacije i informacije, Horhe Rodrigez, saopštio je o novom napadu na elektroenergetski sistem zemlje.

Ovo je bio drugi incident na hidroelektrani El Guri za mesec dana. Prethodni se dogodio 7. marta, te je izazvao nestanak struje. Najmanje 20 od 23 države ostalo je bez struje. Rad preduzeća i vladinih institucija skoro sedmicu dana je bio obustavljen.

Nacionalna korporacija Korpoelek incident je nazvala sabotažom i epizodom u energetskom ratu protiv Venecuele. Sedam dana kasnije obnovljeno je napajanje električnom energijom. Međutim, u nekim regionima još uvek dolazi prekida snabdevanja električnom energijom.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track