Najnovije vesti

TRAMP: Rusima bi više odgovaralo da je izabrana Hilari!
Foto: AP / Evan Vucci

o ruskoj vezi

TRAMP: Rusima bi više odgovaralo da je izabrana Hilari!

Planeta

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi bilo mnogo razumnije da Rusija promoviše Hilari Klinton kao kandidata za predsednika, navodeći uz malo dokaza da bi ona otežala američko bušenje nafte i gasa, čime bi povećala poziciju Rusije na globalnim tržištima.

"Gledajući na drugačiji način, Rusija bi radije imala Hilari nego Donalda Trampa. To vam sada mogu reći", izjavio je Tramp za Foks. 

 

On je u svom prvom intervjuu nakon objavljivanja rezultata istrage rekao da je istraga specijalnog tužioca Roberta Malera o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine bila neportrebna i da bi fokus sumnji trebalo da bude "na drugoj strani", prenosi Politiko.

 

Tramp je napao Malerov tim rekavši da su ga popularisale pristalice Hilari Klinton i da je deo veće demokratske kampanje usmerene protiv njega.

 

"Reći ću vam ovo o Rusiji, da su imali išta protiv mene, davno bi to izašlo na videlo", rekao je Tramp.

 

Istraga o mešanju Rusije u predsedničke izbore završila se prošlog petka, a državni tužilac Vilijam Bar objavio je da specijalni tužilac nije mogao da nađe dokaze o zaveri ili koordinaciji između Trampove kampanje i Rusije.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Evan Vucci

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...