SPECIJALCI ODUZELI DETE (2) RODITELJIMA JER NIJE VAKCINISANO: Šokantan snimak zgrozio javnost! Policajci po pod punom opremom razvalili vrata i odveli dete u bolnicu!  (VIDEO)
Foto: printscreen YT

horor u sad

SPECIJALCI ODUZELI DETE (2) RODITELJIMA JER NIJE VAKCINISANO: Šokantan snimak zgrozio javnost! Policajci po pod punom opremom razvalili vrata i odveli dete u bolnicu! (VIDEO)

Planeta -

Šokantan snimak iz Arizone obišao je svet. Specijalci su nasilno upali u kuću jedne porodice čiji je nevakcinisani sin imao veoma visoku temperaturu, višu od 40 stepeni. Oduzeli su ga roditeljima jer nisu želeli da ga odvedu u bolnicu jer su mu u međuvremenu oborili temperaturu.

Policajci pod punom opremom srušili su vrata porodične kuće nakon što je otac dečaka (2) odbio da im otvori vrata. Specijalci su došli nakon što je lekar prijavio roditelje Centru za socijalni rad, jer su strahovali da dete ima meningitis. Kasnije se ipak ispostavilo da je reč o respiratornoj infekciji.

Roditelji su u februaru odveli dete kod lekara u trenutku kada je imao povišenu temperaturu. Uprkos savetima lekara da dečaka odvedu u bolnicu, oni to nisu uradili jer se mu se privremeno spustila temperatura. Doktor, kome su roditelji rekli da nisu vakcinisali sina, pozvao je nadležne kada je saznao da dečak nije odveden u bolnicu.

Advokat Keli Tausend, koja je lobirala za zakon kojim se omogućava Centru za socijalni rad da dobije nalog za pretres kako bi dete oduzeli roditeljima u situaciji koja nije vanredna, oštro je osudila incident.

"Što je s pravima roditelja da odluče šta je najbolje za njihovo dete? Ko u stvari ovde nadzire dete? Čini se da je ovde nadzor nad detetom preuzeo lekar, a roditelje niko ništa ne pita. Moramo priznati da je ova situacija pogrešna i moramo da se fokusiratmo na slučajeve u kojima zaista postoji zanemarivanje i zlostavljanje deteta. Ovo nije država koju ja priznajem. Šta je sledeće da Gestapo zakuca roditeljima na vrata", rekla je ona.

Kurir.rs/nbcnews.com

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track