POLICIJA GA JEDVA SKINULA SA LEŠA! UMISLIO DA JE POLA ČOVEK, POLA PAS: Režao je dok je jeo lice svojih žrtava! Procurili jezivi detalji o KANIBALU (22) koji je izmasakrirao bračni par! (VIDEO, FOTO)
Foto: AP/privatna arhiva

jezivo

POLICIJA GA JEDVA SKINULA SA LEŠA! UMISLIO DA JE POLA ČOVEK, POLA PAS: Režao je dok je jeo lice svojih žrtava! Procurili jezivi detalji o KANIBALU (22) koji je izmasakrirao bračni par! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Bivši student Ostin Heruf (22) verovao je da je "pola čovek, pola pas" kada je 15. avgusta 2016. godine ubio Džona Stivensa i Mišel Mišon u njihovoj kući.

Kada ga je policija pronašla on je režao i grizao Stivensovo lice.

Harouf ispljunuo komad mesa iz usta dok je razgovarao s policajcima. Tada je priznao da je u pitanju “ljudsko meso”. Suđenje kanibal sa Floride za monstruozno ubistvo para trebalo bi da počne 4. novembra ove godine. Prema sadašnjim planovima, Heruf će se na suđenju braniti ludilom, a izveštaj forenzičkog psihologa ide mu u prilog.

foto: Martin County Attorney's Office

U njemu se kaže da činjenica da je Heruf nastavio da grize svoju žrtvu čak i kada su mu policajci pretili i pokušali da ga onesposobe elektrošokerom i udarcima nogom u glavu svedoči o tome da je napadač u tom trenutku bio "aktivno psihotičan".

Psiholog je potvrdio da je Heruf u trenutku kada je napao Stivensa i Mišonovu patio od teškog bipolarnog poremaćaja i akutne manične epizode s a elementima psihoze. Herufovi advokati tvrde da se njihov klijent ne smatra krivim za zločin jer u trenutku njegova izvršenja nije bio u kontroli svoga ponašanja.

Psiholog je rekao da je Heruf nekoliko dana pre napada putem interneta tražio značenja za reči "manija" i "halucinacije", a pokušao je i da sazna da li je "lud". U izveštaju se takođe navodi da je Heruf postajao sve paranoičniji i da je verovao da u njegovoj kući postoje zle sile. Zbog toga je počeo da spava u blizini svoje sestre kako bi je zaštitio.

Nekoliko dana pre napada, Heruf je počeo da veruje da je napola čovek, a napola pas. Napadačeva je sestra rekla da se tih dana motao po obližnjem grmlju. Počeo je da trči kako bi se zbližio sa životinjama, i dodala da se počeo da se vozi na zadnjem sedištu automobila, poput psa.

foto: Martin County Attorney's Office

Prvo se mislilo da je Ostin bio pod uticajem droge "flake" odnosno tzv. zombi droge, međutim toksikološki nalaz je pokazao da je imao manju količinu THC i lekove koji su mu dati u bolnici. Jedan od svedoka rekao je da je srušio Herufa.

"Uhvatio sam ga za majicu i povukao. Izgubio je ravnotežu i pao. Licem je udario u pod", rekao je. Policija je došla ubrzo posle toga, međutim ubicu nisu uspeli da svladaju ni udarcima u glavu ni elektrošokerom. Heruf je za to vreme svoje prste držao u Stivensovim ustima. Stivens je zapomagao: "Pomozite mi! Maknite ga sa mene!"

Herufa je čak ugrizao i pas, ali ni to nije pomoglo. Savladali suga tek nakon desetak udaraca nogom u glavu. U trenutku kada su Herufa skinuli sa Stivensa, videli su da je nesrećni čovek nožem izboden do te mere da su mus e videla rebra, a Heruf je među zubima imao deo Stivensonovog obraza.

U policijskom izveštaju se navodi da je u pitanju brutalan zločin, da je krvi bilo na sve strane i da su na telima pronađene ozbiljne rane. Oboje su proglašeni mrtvima na mestu zločina.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track