BOMBA NA IZBORIMA U UKRAJINI: Na glasačko mesto bačen molotovljev koktel, požar ugašen, glasanje nije prekinuto! (VIDEO)
Foto: AP

opasno

BOMBA NA IZBORIMA U UKRAJINI: Na glasačko mesto bačen molotovljev koktel, požar ugašen, glasanje nije prekinuto! (VIDEO)

Planeta -

Nepoznata osoba bacila je molotovljev koktel na biračkom mestu u pokrajini Černigov na severu Ukrajine, u kojoj se danas održavaju predsednički izbori, ali niko nije povređen, saopštilo je danas ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"U 10.50 nepoznati počinilac bacio je benzinsku bombu koja se zatim zapalila na jednom od biračkih mesta u gradu Borzna", objavilo je ministarstvo na svom Tviter nalogu.

Požar je ugašen i glasanje nije prekinuto, navodi se u izveštaju.

Nešto više od 16 odsto Ukrajinaca izašlo je do 11.00 na glasanje na predsedničkim izborima, saopštila je Centralna izborna komisija na svojoj internet stranici.

Najveći odziv birača registrovan je u centralnom regionu Kirovograd (21,62), a najmanja izlaznost su u Zakarpatskoj oblasti na jugozapadu zemlje (7,95).

Podaci o izlaznosti odsto birača dobijeni su 81 od 199 izbornih jedinica, a konačne brojke biće objavljenje do 13 časova.

Na prethodnim predsedničkim izborima 2014. godine, odaziv birača je do 11 časova bio 17,60 odsto.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track