Najnovije vesti

SEVERNA KOREJA: Upad u našu ambasadu je TERORISTIČKI napad!
Foto: AP / SeongJoon Cho / Pool, Profimedia

misija u španiji

SEVERNA KOREJA: Upad u našu ambasadu je TERORISTIČKI napad!

Planeta

Upad u severnokorejsku ambasadu u Španiji bio je "težak teroristički napad", rekao je predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje.

Ovo je, kako navodi Rojters, prvo zvanično reagovanje Severne Koreje na upad u ambasadu te zemlje u Španiji u februaru.

 

Predstavnik severnokorejskog MSP pozvao je na istragu i poručio da Pjongjang pomno prati glasine da su američki Federalni istražni biro (FBI) i grupa koja se bori protiv Severne Koreje "Slobodni Čoson", odgovorni za napad.

 

Rojters navodi da predstavnik nije direktno optužio Vašington za februarski upad u ambasadu, već je pozvao španske vlasti da odgovorno sprovedu istragu.

 

"Mirno ćemo sačekati rezultate. Nelegalan upad i okupiranje diplomatske misije, kao i krađa, predstavljaju teško narušavanje državnog suvereniteta i kršenje međunarodnog prava. Ovakva dela ne smeju se tolerisati nigde u svetu", poručio je predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje.

 

Misteriozna grupa disidenata "Slobodni Čoson" saopštila je na svom sajtu da je odgovorna za upad u ambasadu 22. februara, ali tvrde da to nije bio nikakav upad, već da su pozvani da uđu unutra.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / SeongJoon Cho / Pool, Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...