NARKO-BOS DOBIJA MODNI BREND: Supruga zloglasnog El Čapa pokreće liniju sa njegovim inicijalima! Novopečena modna kreatorka pozvala svetske dizajnere da se jave! (VIDEO)
Foto: printscreen YT

novi biznis

NARKO-BOS DOBIJA MODNI BREND: Supruga zloglasnog El Čapa pokreće liniju sa njegovim inicijalima! Novopečena modna kreatorka pozvala svetske dizajnere da se jave! (VIDEO)

Planeta -

Ema Koronel Aispuro, supruga nedavno osuđenog meksičkog narkobosa El Čapa Guzmana, kome preti doživotna robija, najavila je pokretanje modne linije odeće sa suprugovim inicijalima JGL, (Joaquin Guzman Loera), pišu američki mediji.

"Cilj mi je da prikažemi sopstveni i suprugov stil odevanja. Pre njegovog odlaska u SAD mnogo smo razgovarali o ovom projektu", napisala je na Instagramu 29-godišnja bivša kraljica lepote, koja je pažnju javnosti nedavno privukla uskom odećom koju je nosila u sudnici tokom tromesečnog sudskog procesa El Čapu.

Novopečena modna kreatorka pozvala je svetske dizajnere da putem advokata stupe sa njom u kontakt. El Čapo je inspiraciju za pokretanje novog biznisa pronašao u svojim ćerkama, sedmogodišnjim bliznakinjama.

Njen suprug (61) je tokom suđenja nosio šarene košulje, patike i kačkete za bejzbol. Porota njujorškoga suda proglasila je 12. februara meksičkog narkobosa krivim, a presuda će mu biti izrečena 25. juna.

El Čapo se tereti za trgovinu narkoticima, ubistva, otmice i druga krivična dela.

Pre prošlomesečne presude potpisao je dokumente kojim mu se odobrava komunikacija sa spoljnjim svetom.

Iako kazna još nije određena, praktički je sigurno da će Čapo provesti ostatak života u američkom zatvoru, s obzirom na to da je proglašen je krivim po svih deset tačaka optužnice.

Šanse da iz zatvora pobegne, kao što je to dvaput uspeo u Meksiku gde je isplaćivao milione dolara mita policiji i vlastima, ipak su daleko manje. Čini se da je i on sam toga bio svestan kada je sleteo na američko tlo.

Američko pravosuđe ga opisuje kao "kuma narkosveta". El Čapo, što na španjolskom znači "kratki" (zbog njegovog relativnog niskog rasta), osnovao je zloglasni narkokartel Sinaloa još 1989. U međuvremenu je Sinaloa postala "najveća organizacija za krijumčarenje droge na svetu... sa hiljadama članova", kako tvrdi američko tužilaštvo.

El Čapo ga je vodio do 2014. kad je drugi put uhapšen. Dotad je, tvrdi se u optužnici, njegov kartel u SAD prokrijumčario najmanje 154.626 kilograma kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane, u vrednosti od 14 milijarda dolara - više nego ijedan drugi narkokartel ikad.

Kurir.rs/CNN

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track