RUSKI SPECIJALCI DOBILI MOĆNE OKLOPE: Objavljeni snimci novih štitova koji izazivaju HALUCINACIJE i mučninu! (VIDEO)
Foto: printsreen YT

super oružje

RUSKI SPECIJALCI DOBILI MOĆNE OKLOPE: Objavljeni snimci novih štitova koji izazivaju HALUCINACIJE i mučninu! (VIDEO)

Planeta -

Ruske specijalne snage objavile su snimak novog oružja - štit, koji ne samo da služi za zaštitu, već kod neprijatelje izaziva haluciniraje i mučninu.

Prvi put je objavljen snimak na kojem se vidi kako se koristi ovaj štit sa treperavim svetlima. Kako vojska kaže, intervali između bljesaka na ovom štitu pažljivo se izračunavaju. Oni ne samo da zaslepljuju i dezorijentišu neprijatelja, već mogu da izazovu halucinacije.

U martu su britanski mediji izveštavali o ruskom ratnom brodu opremljenog oružjem 5P-42 Filin, koje privremeno zaslepljuje neprijateljske vojnike zbog čega promašuju ciljeve, imaju halucinacije i dobijaju nagon za povraćanje. Jedan takav brod je prošao blizu britanskih obala.

Sada je otkriveno da slično oružje mogu da koriste trupe prilikom borbe na tlu.

Snimci sa terena za obuku u Nižnjem Novgorodu, koje je objavilo Ministarstvo odbrane, pokazuju kako jedinica Specnaz upada u zgradu koju drže "teroristi".

Jedna od jedinica tokom operacije nosila je specijalne štitove, premljene specijalnim svetlima. Vojska je saopštila da su intervali između bljeskova "pažljivo izračunati kako bi se oslepeo potencijalni neprijatelj, dezorijentisao ili bi mu čak bile izazvane halucinacije".

Kurir.rs/ntv.ru

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track