DEČAK UZEO KNEDLU OD NEPOZNATOG ČOVEKA, A ONDA JE NESTAO BEZ TRAGA: Posle 20 godina, majka je videla jednog mladića i odmah briznula u plač!  (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

EMOTIVAN SUSRET

DEČAK UZEO KNEDLU OD NEPOZNATOG ČOVEKA, A ONDA JE NESTAO BEZ TRAGA: Posle 20 godina, majka je videla jednog mladića i odmah briznula u plač! (VIDEO)

Planeta -

Kada je Žu Venbin (29) imao 8 godina prišao mu je nepoznati čovek i ponudio jednu knedlu. To je bio poslednji put da su ga roditelji videli.

Sve do prošlog utorka. Žua su oteli 1998. godine, prodali i odveli u grad udaljen oko 800 kilometara od njegovog rodnog mesta u Kini. Živeo je sa drugom porodicom i promenjeno mu je ime u Žang Hao.

Kako se navodi, tog kobnog dana, nepoznati čovek mu je ponudio neku vrstu knedle i rekao mu da ga prati.

foto: Youtube/Printscreen

U međuvremenu, njegovi roditelji nikada nisu prestali da ga traže. Uz pomoć analize DNK i nacionalne baze otete dece, policija se nadala da će moći da im pomogne.

21. godinu kasnije, to se konačno dogodilo. U decembru su utvrdili da se DNK roditelja poklapa sa jednim uzorkom iz baze. Uzorak je pripadao Žang Hau koji je živeo u provinciji Hebei, 1.180 kilometara daleko.

foto: Youtube/Printscreen

Prošlog utorka, policija je spojila roditelje sa davno izgubljenim sinom.

Čim se Žu, odnosno, Žang, pojavio, majka ga je prepoznala i briznula u plač.

Svi su se potom grlili i plakali, bio je to veoma emotivan susret.

Identitet porodice koja je kupila dečaka nije otkriven.

Kineske vlasti su 2009. godine pokrenule bazu nestale dece kako bi pomogle roditeljima širom zemlje u potrazi za njima.

Međutim, još nije poznato koliko je do sada porodica ponovo ujedinjeno. Inače, smatra se da u Kini godišnje nestane oko 200.000 dece, a samo 0,1 (oko 200) uspe da ponovo pronađe svoje bližnje.

Prošlog meseca je kineski političar Žang Baojan čak zatražio smrtnu kaznu za one koji su osuđeni zbog trgovine robljem, posebno ženama i decom.

Postoji mnogo razloga zašto su otmice dece tako česte u Kini: parovi žele sinove ne ćerke, pa kupuju dečake; zbog dugogodišnje politike jednog deteta mnogim muškarcima je bilo teško da nađu supruge, pa su stoga otimane tinejdžerke koje su potom prodavane kao neveste...

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja