PUTIN OBIŠAO NOVU FABRIKU AUTOMOBILA U RUSIJI, ALI SU SVI GLEDALI U NJEGOVU LIMUZINU: Posle razgledanja, potpisao se na neobičnom mestu (VIDEO)
Foto: EPA

posao za 1.000 radnika

PUTIN OBIŠAO NOVU FABRIKU AUTOMOBILA U RUSIJI, ALI SU SVI GLEDALI U NJEGOVU LIMUZINU: Posle razgledanja, potpisao se na neobičnom mestu (VIDEO)

Planeta -

Nemački automobilski gigant Dajmler zvanično je otvorio fabriku "Mercedes" u okolini Moskve, a svečanoj ceremoniji prisustvovao je i ruski predsednik Vladimir Putin.

Putin je u fabriku stigao u limuzini "aurus" što je privuklo dosta pažnje. Ova ruska automobilska marka osim predsedničke limuzine u svojoj ponudi ima i luksuzna sedan, SUV i MPV vozila za potrebe funkcionera u toj zemlji, ali i za prodaju na slobodnom tržištu.

Projekat "Kortež" je porodica luksuznih automobila na jednoj modularnoj platformi za najviše zvaničnike države. U otvorenoj prodaji automobili su se pojavili u prvom kvartalu 2019. godine pod brendom "aurus". Posle razgledanja automobila, ruski predsednik se potpisao na jednom vozilu.

Inače, ova fabrika u industrijskom parku u Jesipovu prva je strana investicija u rusku automobilsku industriju posle nekoliko godina.

Putin je na svečanosti rekao da će godišnja proizvodnja biti 25.000 automobila, a da je ukupna vrednost investicije 291 milion dolara.

Fabrika će zapošljavati skoro hiljadu radnika.

Mnogi svetski proizvođači automobila otvarali su fabrike u Rusiji posle 2000. godine, ali je prodaja kola pala na desetogodišnji minimum od 1,42 milion 2016. godine.

Rusko tržište se ponovo oporavlja, a prošle godine je prodato 1,8 miliona kola.

Kurir.rs Foto: Youtube/Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track