DEČAK ZAUSTAVIO AUTO I MOLIO ZA POMOĆ: Nestao je pre 8 godina, a sada je ispričao kroz kakav pakao je prošao! (VIDEO, FOTO)
Foto: Facebook / Aurora police

nestao sa 6 godina

DEČAK ZAUSTAVIO AUTO I MOLIO ZA POMOĆ: Nestao je pre 8 godina, a sada je ispričao kroz kakav pakao je prošao! (VIDEO, FOTO)

Planeta -

U modricama i jako mršav, pronađen je tinejdžer kako luta ulicama nakon što je, kako je rekao, pobegao kidnaperima. Policajcima se predstavio kao Timoti Pitzen koji je nestao pre osam godina 2011. godine nakon samoubistva majke.

Dva krupna i mišićava muškarca su ga držala u jednom motelu, ali je on uspeo peške da im pobegne, i trčeći preko mosta stigao u Kentaki.

Njuport u Kentakiju, gde je pronađen, se nalazi sa druge strane reke od Sinsinatija u Ohaju, više od 800 kilometara od mesta gde je poslednji put viđen u maju 2011. godine.

foto: Facebook / Pitsen

Svedoci su rekli da su videli uplašenog i uznemirenog dečka sa modricama na licu kako trči unaokolo dva sata pre nego što je zaustavio ženu u kolima i zamolio je za pomoć.

"Stao je ispred mog automobila i rekao 'Možete li da mi pomognete? Samo želim da odem kući, molim vas pomozite mi'. A kada sam ga pitala šta se dešava rekao mi je da je bio kidnapovan i da su ga prodavali svim tim ljudima i da samo želi da ide kući" ispičala je policiji žena koju je nesrećni dečak zaustavio.

foto: Aurora Police

Kada je došla policija predstavio se kao Timoti Pitzen i tako stavio tačku na 8-godišnju agoniju kroz koji prolazi njegova porodica. Trenutno svi nestrpljivo iščekuju rezultate DNK testa koji bi potvrdili njegov identitet.

Timoti je imao svega 6 godina kada je viđen u akva parku u Viskonsinu 12. maja 2011. godine. Prethodnog dana ga je njegov otac Džim Pitzen, kao i obično, ostavio ispred njegove osnovne škole u Aurori, u Blizini Čikaga, u državi Ilinois.

foto: Facebook / Pitsen

Tada ga je njegova majka Ejmi (43) neočekivano izvela iz škole tvrdeći da ima hitan slučaj u porodici i odvela ga u zoološki vrt. Potom su otišli u akva park u Kalahari gde su i prenoćili a zatim u još jedan akva park u Viskonsinu, u susednoj državi. Sigurnosne kamere su pokazale da je dečak poslednji put viđen u 10 sati.

Policija je pronašla njegovu majku mrtvu u hotelu udaljenom odatle 160 kilometara u Ilinoisu.

Ostavila je zagonetnu oproštajnu poruku u kojoj navodi da je njen sin "pod brigom onih koji će ga voleti" i dodala: "Nikada ga nećete naći".

foto: Facebook / Pitsen

Usledila je potraga za dečakom u tri države i brojni apeli na medijima ali nikada nisu pronađeni nikakvi tragovi.

Sada su policajci iz Aurore na putu do Sinsinatija kako bi se videli sa dečakom koji tvrdi da je Timoti. Do sada su, kako je rekao jedan od njih, imali na hiljade različitih dojava i navodnih tragova o Timotiju.

Dečak je svoje otmičare kojima je upravo uspeo da pobegne policiji opisao kao dva mišićava belca, građe nalik bilderima koji voze "forda SUV" sa tablicama iz Viskonsina.

Jedan je imao crnu kovrdžavu kosu, farmerke i tetovažu paukove mreže na vratu. Drugi je bio nižeg rasta i imao tetovažu zmije na ruci.

Dečak je rekao da je pobegao iz motela "Red ruf in", ali postoji više lanaca u istoj oblasti sa tim imenom koje će policija morati da obiđe.

Baka Timotija Pitzena je rekla da se porodica "oprezno nada" da je reč o njihovom nestalom dečaku, ali da mole Boga da se agonija konačno završila.

Kurir.rs / CBS Chikago

Foto: Facebook, Aurora police

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track