GUGL I FEJSBUK ČEKA POREZ I U FRANCUSKOJ: Amerikanci im traže da odustanu od oporezivanja internet giganata, ali Francuzi ipak odlučni!
Foto: EPA / Damien Meyer / Pool, Profimedia

nove mere

GUGL I FEJSBUK ČEKA POREZ I U FRANCUSKOJ: Amerikanci im traže da odustanu od oporezivanja internet giganata, ali Francuzi ipak odlučni!

Planeta -

Francuska je odlučna da uvede porez gigantima interneta, izjavio je danas u Bukureštu francuski ministar finansija Bruno Le Mer, uprkos pozivima SAD da odustane od te mere.

"Odlučili smo da uvedemo porez velikim digitalnim preduzećima zbog efikasnijeg poreskog sistema na svetskom nivou", rekao je Le Mer reagujući na izjavu šefa američke diplomatije Majka Pompea koji je pozvao francuskog kolegu Žan-Iva Le Driana da od toga odustane.

Le Mer se nalazi u Bukureštu gde će danas i sutra biti održan sastanak ministara finansija Evropske unije (EU).

foto: EPA / Christophe Petit Tesson

Le Drian će danas i sutra biti domaćin sastanka šefova diplomatija članica Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja - G7 u gradiću Dinar, na zapadu Francuske.

Na tom skupu, na kojem neće učestvovati Pompeo već njegov pomoćnik Džon Salivan, biće govora između ostalog i o porezu gigantima interneta.

Kurir.rs / Beta

Foto: EPA / Christophe Petit Tesson

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track