IZVINITE ŠTO NISAM UMRLA: Lekari su rekli Ksari (20) da će ŽIVETI JOŠ NEKOLIKO DANA, porodica je spremila novac za sahranu po njenoj želji, a onda NOVI ŠOK! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

proslavila poslednji božić i čekala smrt

IZVINITE ŠTO NISAM UMRLA: Lekari su rekli Ksari (20) da će ŽIVETI JOŠ NEKOLIKO DANA, porodica je spremila novac za sahranu po njenoj želji, a onda NOVI ŠOK! (VIDEO)

Planeta -

Ksara Sanderson (20) više nije mogla da ide na hemoterapije, bilo joj je užasno muka, jedva je hodala, stajala i jela, oprostila se sa porodicom.

"Nadam se da se ne ljutite što nisam umrla", kaže Britanka Ksara Sanderson (20). Ona je bolovala od Hodžkinove bolesti, malignog oboljenja limfocitnog tkiva. Čim je dobila dijagnozu, Ksara je krenula na hemoterapiju. Posle prve serije započela je i drugu koja je bila mnogo jača koju je Ksara teško podnela.

"Stalno sam povraćala. Kada mi je porodica došla u posetu, rekla sam im da ne mogu više to da izdržim", kaže Ksara.

Osim što je stalno povraćala, Ksara je stalno imala infekcije. Sve teže je jela i pila, teško joj je bilo da stoji i da hoda. U novembar 2018. godine lekari su joj saopštili da joj je ostalo još nekoliko dana života.

Njena porodica je molila da nastavi sa hemoterapijama, molili su je i prijatelji, ali Ksara nije mogla ni želela da nastavi da se bori. Njen prijatelj je onda počeo da skuplja novac za njenu sahranu.

Ona je želela posebnu sahranu, koja je trebala da bude dan princeza. Napisala je i posebnu listu pesama koje su trebali sviraju za nju. Nije joj bilo važno kakav će biti sanduk, jer je želela da bude kremirana. Skupili su 3.130 funti.

"Onda je došao Božić. Bilo je lepo, ali i jako tužno", kaže Ksara. Dan posle Božića opet je završila u bolnici zbog upale pluća. a onda novi šok. U martu lekari joj saopštavaju da se rak povukao.

" Upala pluća je prošla. U januaru sam otišla u bolnicu i uradila testove. Imala sam osećaj da sam zdrava i da rak više nije u mojem telu. Lekari su ponovo uradili sve preglede u martu i 25. marta mi rekli da se rak povukao. Lekar je i sam bio u čudu. Nije mu bilo jasno kako se to dogodilo", kaže Ksara koja sada želi da vrati novac koji je skupljen za njenu sahranu uz šaljivu poruku "izvinite što nisam umrla".

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track