GORI SEVER GRČKE: Migranti kamenjem udarili na policiju, u suzavcu se gušila i deca! SEVERNA MAKEDONIJA pažljivo prati situaciju (FOTO)
Foto: AP

drama

GORI SEVER GRČKE: Migranti kamenjem udarili na policiju, u suzavcu se gušila i deca! SEVERNA MAKEDONIJA pažljivo prati situaciju (FOTO)

Planeta -

Stotine migranata, koji protestuju treći dan i koji su se okupili blizu severnog grada Soluna u nadi da će ući u Sjevernu Makedoniju, sukobili su se s policijom ispred prenatrpanog kampa, javlja Anadolija.

Migranti su bacali kamenje na policajce koji su odgovorili suzavcem. Nekoliko migranata, uključujući decu, palo je u nesvist zbog posledica suzavca. Među njima su uglavnom migranti s Bliskog istoka.

Grčki zvaničnici kažu da među migrantima kruže dezinformacije s društvenih mreža, o tome da je put u Evropu, koji je za migrante zatvoren već tri godine, ponovo otvoren te da autobusi koje unajmljuju nevladine organizacije čekaju na granici sa Severnom Makedonijom, oko 60 kilometara prema severu.

1 / 4 Foto: AP

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski izjavio je u petak da je pojačano osiguranje na granici s Grčkom zbog informacija da se veća grupa migranata iz Soluna uputila prema toj granici.

On je rekao kako makedonska policija prati stanje na granici Grčke i Severne Makedonije i kako je situacija pod kontrolom, dodavši kako je njegova država spremna izboriti se s eventualnim izazovom valom migranata.

1 / 6 Foto: AP

"Kroz posebne planove već je pojačano osiguranje na granici Grčke i Sjeverne Makedonije. Radi se o 1.200 do 1.500 migranata, za sada kolege iz Grčke kontroliraju taj broj, ali svakako mi imamo obavezu štititi granicu", kazao je Spasovski.

Kurir.rs/Al Džazira

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track