AKO STE DOBRI U MOTANJU DŽOINTA, MOŽDA BAŠ VAS TRAŽI AMERIČKA VLADA: Neobičan konkurs za posao šokirao svet!
Foto: AP / Julio Cortez

TRAŽE RADNIKE

AKO STE DOBRI U MOTANJU DŽOINTA, MOŽDA BAŠ VAS TRAŽI AMERIČKA VLADA: Neobičan konkurs za posao šokirao svet!

Planeta -

Ako ste dobri u motanju džointa, američka vlada možda želi da razgovara sa vama. Za potrebe istraživanja, Nacionalnom institutu za zloupotrebu droga potrebni su motači, mnogo motača džointa.

Pre nekoliko dana, Nacionalni institut za zloupotrebu droga (NIDA) saopštio je da traži privatne motače džointa kako bi cigarete od marihuane stavio na istraživačke projekte.

Ostali zahtjevi za posao uključuju mogućnost „analize i karakterizacije različitih zloupotreba droga uključujući kanabinoide“.

Prijave za istraživanje se očekuju u toku narednih nekoliko sedmica, a konkurs će biti zatvoren sredinom maja, ali NIDA navodi da kandidati moraju dobiti potrebne licence.

Oni naime žele iskusne pojedince sa iskustvom u analitičkoj hemiji, iskustvom u proizvodnji cigareta (duvan ili neki drugi način), pristup objektu koji može sigurno skladištiti korov.

Na listi se ne spominje obavezno testiranje na droge.

NIDA najnoviji posao objavljuje drugi put, nakon što je agencija objavila poziv za profesionalne motače džointa. Prošle godine, organizacija je objavila sličan spisak, verovatno sa malo ili nimalo uspeha.

Kurir.rs/ internationalhighlife.com

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track