AMERIKANCI SE PRERAČUNALI, OVO NISU OČEKIVALI: Ruski Cirkon mnogo brži nego što se mislilo! Raketa ZA 5 MINUTA STIŽE DO PENTAGONA i ništa ne može da je zaustavi! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

NEUNIŠTIVA

AMERIKANCI SE PRERAČUNALI, OVO NISU OČEKIVALI: Ruski Cirkon mnogo brži nego što se mislilo! Raketa ZA 5 MINUTA STIŽE DO PENTAGONA i ništa ne može da je zaustavi! (VIDEO)

Planeta -

Supersonična raketa „Cirkon“ pokazala se kao znatno brža nego što su pretpostavljali zapadni eksperti.

"Pošto je brzina rakete 11.000 kilometara na sat, pet minuta bi bilo dovoljno da ona stigne do Pentagona i da ga uništi", naveo je nemač

ki časopis Štern.

Prema navodima lista, zapadni eksperti su pretpostavljali da brzina „Cirkona“ neće prelaziti 6.000 kilometara na sat. Raketa je, međutim, nadmašila ta očekivanja. Zbog njene brzine i prečnika dejstva od hiljadu kilometara, gotovo je nemoguće je presresti i uništiti pre nego što stigne do mete.

"Takvim raketama efikasno mogu da se suprotstave samo elektronski sistemi protivvazdušne odbrane i lasersko oružje",- zaključio je Štern.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je tokom obraćanja Federalnoj skupštini Rusije 20. februara saopštio da će nova supersonična raketa „Cirkon“ imati brzinu devet maha i domet veći od 1.000 kilometara.

Inače zgrada američkog Pentagona se nalazi na vrhu spiska mogućih ciljeva u Americi koji je predstavila državna televizija Rusija 1. U slučaju da američke rakete zaprete Rusiji, pored Pentagona u Vašingtonu, u kojem se nalaze visoki organi upravljanja Oružanih snaga i Komitet načelnika štabova, tu su još i vladin kontrolni centar Kemp Dejvid, kontrolni centar predsednika SAD i komandni centar Komiteta načelnika štabova Fort Riči, u državi Merilend.

Kurir.rs

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track