SRPKINJA UBIJENA U ČIKAGU, A EVO KO JE SPREČIO JOŠ VEĆU TRAGEDIJU: Heroj iz Bosne okončao krvavu dramu i spasio desetine života u bolnici Mersi! (VIDEO)
Foto: printscreen

odlikovan

SRPKINJA UBIJENA U ČIKAGU, A EVO KO JE SPREČIO JOŠ VEĆU TRAGEDIJU: Heroj iz Bosne okončao krvavu dramu i spasio desetine života u bolnici Mersi! (VIDEO)

Planeta -

Na udaljenosti od oko 65 metara, član tima čikaške policije SWAT je ispalio nekoliko metaka iz puške i tako okončao krvavu dramu u čikaškoj bolnici "Mersi" u novembru prošle godine

Oficir Elvis Turčinović, poreklom iz BiH nagrađen je za hrabrost zajedno sa još dvojicom kolega.

"U bolnici se odvijala jeziva drama, vladao je haoso", rekao je Turčinović za Čikago samtajms. “Dođete u situaciju bez plana i morate da pokušate da napravite plan. . . . Ne znam kako to da objasnim, improvizujete u pokretu. ”

“Kao policajcu i čoveku, prija mi osećaj da mosam mogao nekome da pomognem, pogotovo nekome ko je ranjiv kao tog dana”, rekao je Turčinović koji je već 13 godina veteran policije.

Turčinović je pucao na napadača iz ležećeg položaja sa oko 65 metara niz hodnik, navodi policijski izvor. Policajac Bernardo Kihano pokušao je da povuče ranjenog doktora na sigurno iza policijskog automobila kada je osetio "dva udarca" u njegov desni bok.

Metak je prošao kroz futrolu i zaustavio se u njegovom pištolju. Srećom je ostao nepovrijeđen. "Učinili smo najbolje što smo mogli tog dana, bez obzira na ishod", rekao je Bernardo.

U pucnjavi su ubijeni policajac Samuel Himenes, doktorka hitne pomoći Tamara Onil i doktorka srpskog porekla Dejna Les (25). Dejna Les poginula je nesvesna da je napadač Huan Lopez (32) prethodno usmrtio Tamaru Onil (38), ljut što je raskinula veridbu i policajca, oca troje dece, Semjuela Himeneza, pre nego što je i njega stigao metak.

U danu kada je poginula, na Dejninoj veb-stranici pisalo je: "Još 192 dana!" Odbrojavanje do njene svadbe 1. juna u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Indijani sa 500 zvanica, u utorak je prekinuto.

Trojica policajaca dobili su nagradu Memorijalne fondacije čikaške policije tokom ceremonije u Saveznoj kreditnoj uniji Čikaške patrole.

Kurir.rs/Chicago suntimes

Foto printscreen Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track