JEZIVO! AMERIČKA GLUMICA VRBOVALA ŽENE U ZLOGLASNU SEKTU: Unuku srpske princeze Jelisavete jedva spasli iz kanži opasnog kulta! Žene žigosane kao stoka i prisiljavane na seks... (VIDEO)
Foto: printscreen Yt/EPA

slomila se na sudu

JEZIVO! AMERIČKA GLUMICA VRBOVALA ŽENE U ZLOGLASNU SEKTU: Unuku srpske princeze Jelisavete jedva spasli iz kanži opasnog kulta! Žene žigosane kao stoka i prisiljavane na seks... (VIDEO)

Planeta -

Američka glumica Alison Mak, koja se proslavila ulogom u tinejdžerskoj seriji 'Smolvil' priznala je krivicu za učestvovanje u prisiljavanju na seks i fizički rad unutar sekte Neksijum (NXIVM)

Ona se pojavila na Federalnom sudu u Bruklinu jecajući sve vreme. Priznala je krivicu za ucenjivanje i zaveru, uključujući iznudu i prisiljavanje na rad. Kako su mediji ranije pisali, prisiljavala je žene da udovolje seksualnim zahtevima vođe kulta Kita Ranijera.

Za oopasnu sektu se saznalo 2017. godine, kada je priču prvi objavio Njujork tajms. Alison je navodno bila desna ruka Ranijeru. Njena uloga bila je da vrbuje nove žrtve za sektu i privodimih vođi. One su tamo prisiljavane na fizički rad i seks, a pritom su verbalno ponižavane, pa čak i žigosane njegovim inicijalima.

Žene su izgladnjivali dok ne bi postigle telesnu težinu koju je vođa kulta smatrao idealnom. Takođe su bile fotografirane gole. Raniere je 2003. godine započeo sa radionicima u kojima se, između ostalog govoriloda muškarci moraju da imaju više seksualnih partnera, a da žene moraju biti monogamne.

" Bila sam izgubljena. Preuzimam punu odgovornost za svoje ponašanje. Iskreno žalim zbog svoje uloge u ovom slučaju. Žalim zbog svoje porodice i dobrih ljudi koje sam povredila jer sam bila obmanuta učenjem Kita Ranijera, rekla je Makova, koja je priznala da je bila članica tajne grupe zvane DOS, unutar sekte. Priznala je da je držala grupu žena u ropstvu i da im je naređivala da obavljaju usluge za nju.

" Bila sam članica tajnog društva koje je osnovao Ranijer. Krila sam da je on vođa DOS. Verovala sam da su njegove namjere dobre, da želi da pomogne ljudima, ali bila sam u zabludi", rekla je Makova na sudu i obećala da će biti bolja osoba.

Alison je toliko plakala tokom ispitivanja da je sudija nekoliko puta prekidao suđenje i pitao je da li dobro. Posle skoro godinu dana posle hapšenja Alison Mak je potvrdila da je kroz introspekciju i samoopažanje došla do saznanja da su gospodin Ranijere i neki drugi sledbenici kršili zakone.

Glumici nekad popularne serije preti do 40 godina zatvora, a presuda će biti izrečena u septembru. Mak se kultu pridružila 2010. godine, a sekta se predstavljao kao organizacija za jačanje žena. Članice je privlačila idejom o programu za mentorstvo žena.

Katarina Oksenberg, zvezda serije "Dinastija" i ćerka Jelisavete Karađorđević, prošle nedelje je za magazin "People" ispričala kako je njena 26-godišnja ćerka potpala pod uticaj lidera sekte pod nazivom Neksijum. Posle mukotrpne borbe, Jelisaveta i njena ćerka Katarina uspele su da srpsku princezu Indiju spasu od opasne sekte čiji je član bila.

Princeza Jelisaveta Karađorđević je zajedno sa svojom ćerkom Katarinom Oksenberg konačno izborila da unuku Indiju Oksenberg vrati na pravi put i odvuče iz opasnog kulta Neksijum (NXIVM), čiji je član bila skoro sedam godina. Zbog lošeg načina života u tom "tajnom sestrinstvu" Indiji je počela da opada kosa, drastično je smršala, nije imala menstruaciju godinu dana. Porodica nikako nije mogla da je urazumi, a Indija nije želela da razgovara sa majkom jako dugo.

Kurir.rs/Dejli mejl

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja