NIJE ODŠTETA ZA MASAKRIRANOG OCA: Bizarno opravdanje Kašogijevog sina - evo zašto su mu Saudijci dalo malo bogatstvo!
Foto: EPA, Shutterstock

bruka

NIJE ODŠTETA ZA MASAKRIRANOG OCA: Bizarno opravdanje Kašogijevog sina - evo zašto su mu Saudijci dalo malo bogatstvo!

Planeta -

Sin ubijenog novinara Vašington Posta Džamala Kašogija kaže da nije bilo razgovora o poravnanju i sugeriše da finansijska kompenzacija porodici ne predstavlja priznanje krivice od strane saudijskih vlasti.

Sin ubijenog novinara, Salah Kašogi opisuje kralja Salmana i princa Muhameda bin Salmana kao "čuvare svih Saudijaca", preneo je AP.

Salah je na tviteru objavio da akt humanosti dolazi od njihovih moralnih kvaliteta, a ne priznanja krivice za surovo ubistvo.

Prvog aprila je Vašington Post objavio da su deca novinara iz Saudijske Arabije kao odštetu za očevo ubistvo dobila veliki iznos novca i luksuzne kuće vredne po četiri miliona dolara.

List navodi i mogućnost da će Kašogijeva dva sina i dve ćerke primiti i mnogo veće uplate, spominju se desetine miliona dolara, o kojima će se možda pregovorati nakon suđenja za ubistvo saudijskog novinara.

Agencija podseća da je Kašogija, otvorenog kritičara saudijskog režima, likvidirao tim saudijskih operativaca u konzulatu te zemlje u Istanbulu, i da je ubistvo oktobra 2018. godine izazvalo burne reakcije čitavog sveta, a mnogi političari i biznismeni udaljili su se od te zemlje.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track